Skocz do zawartości

be quiet! System Power 600W - cichy zasilacz do 300zł, warto?

Recommended Posts

Witam, poszukuję nowego zasilacza do max 300pln (granica nie do przeskoczenia nawet o 1 zł). Cichego i o jak największej stosunkowo mocy.

Nie musi być modularny, powinien mieć tylko kable w oplocie i czarną obudowę (to akurat dla mnie bardzo ważne, bo jestem estetą :P). Znalazłem zasilacz z tematu w sklepie za niecałe 280zł...

Teraz moje pytania. Czy ogólnie warto? Certyfikat silver, duża moc na linii 12V itd. Ale czy będzie cichy? Może jakieś inne propozycje spełniające moje wymagania w tej cenie?

Edytowane przez Cyniczny

Dzięki za propozycje. Ten Bequiet Pure Power w tej cenie jest interesujący ale trochę za drogo, SPC Deus też ale czy będzie cichy? Jaka to konstrukcja? FSP?. 

Moje wątpliwości dotyczą właśnie certyfikatu Silver na tych nowych BQ System Power, bo to wygląda kusząco... Ale nie mogę znaleźć nigdzie recenzji tych zasilaczy :/

Tu news i tabelki: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/bequiet-system-power-7-zasilacz-300-700-w-specyfikacja.html

Moc i sprawność naprawdę robią wrażenie. Wersja 600W do kupienia za 290 (łącznie z wysyłką).

Hmm... nie jestem laikiem i wiem czego potrzebuję. Chcę mieć ok 550W na linii 12V, w pudełku które jest niesłyszalne przy 50% obciążeniu (ew. mało słyszalne) w nieprzekraczalnej cenie do 300pln. Myślę że sprecyzowałem swoje wymagania :) Wszystko jest w pierwszym poście...

Edytowane przez Cyniczny
  • 1 rok później...

Podłączam się do pytania, odświeżam temat.

Mam dylemat podobny do twórcy wątka, wybór pada ze względu na ciszę na Bequiet, tylko są dwie opcje

Zasilacz be quiet! Pure Power L8 600W 80PLUS Bronze

Zasilacz be quiet! System Power 7 600W

O tym ostatnim mało idzie znaleźć inforamcji, testów, cena taka sama, nowszy posiada 80+ silver.

Mój zestaw to

i5 3470

R7850

2 dyski

kilka wentyli

WIem, ze zasilacz na tą chwilę ma duży zapas ale za 1-2 lata zamierzam wymienić grafikę na coś dosyć mocnego.

Proszę o propozycje.

WIem, ze zasilacz na tą chwilę ma duży zapas ale za 1-2 lata zamierzam wymienić grafikę na coś dosyć mocnego.

Proszę o propozycje.

To po co teraz będziesz go zmieniał. Nie pracuje Ci prawidłowo ?]

Jeśli jest ok wydaj na coś rozsądniejszego bo za 2 lata będzie kupa nowych modeli zasilaczy.

To po co teraz będziesz go zmieniał. Nie pracuje Ci prawidłowo ?]

Jeśli jest ok wydaj na coś rozsądniejszego bo za 2 lata będzie kupa nowych modeli zasilaczy.

Nie zrozumieliśmy się, szukam zasilacza, stoję przed wyborem między tymi o których pisałem. Zmienić muszę koniecznie bo stary Modecom Fell III 500W domaga się zmiany.