toxicgrief 2 Napisano 4 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Hej.Moje creativy oddały ducha i mam zamiar kupić nowy headset, ale nie mogę wybrać pomiędzy tymi dwoma, możecie mi ewentualnie doradzić co do kupna? Z góry dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 co wy widzicie w tych słuchawkach 7.1, to ja nie wiem. Może być mikro osobno ? Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Po 1 Nie nawidzę mieć mikra osobno. Po 2 Szukam słuchawek z ''kartką dzwiękową na sznurku'' bo kupować karty nie będę zreszą siedzę na lapku. No i po 3 Nic nie widzę w 7.1 na tą chwilę, a te dwa modele mi odpowiadają. Cytuj Link to post Share on other sites
majfa 0 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Powiem Ci tak.Miałem kiedys SS 7h dokladnie i po 2 miesiacach padła prawa sluchawka i mikrofon.Oddalem do gwarancji.Znajomy ze sklepu zadzwodznil ze słuchawki beda dopiero za miesiąc i czy nie chce w zamian Logitechów G35.Do dziś mu dziękuje .Dzwięk jest poprostu perfekcyjny.A co do SS nie kupie tego badziewia nigdy! ja na twoim miejscu brałbym Razery. SS maja dzwięk jak słuchawki z centrum handlowego za 50 zl. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez majfa Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Jak się sprawowały Cytuj Link to post Share on other sites
majfa 0 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Aha i dodam ze dbam o sprzęt.Podobno taka wada fabryczna bo znajomy tez miał ten sam problem tylko ze mu wymienili na te same bo mieli na stanie w sklepie u niego tam gdzie kupował. Ale jeżeli chodzi o dzwięk to naprawde jest tragiczny ;/ nie wiem nie mialem razerow na glowie ale znajomy ma te własnie i sobie chwali. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez majfa Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 SS 7h to nie SS Siberia V2 widać będę musiał się sam zdecydować, ale dzięki za poradę jak wrócę to złożę raport hah Cytuj Link to post Share on other sites
majfa 0 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Nie syberia ale to sen sam gniot. SteelSeries to SteelSeries taka prawda.Dałem swoja opinie o tej marce z doświadczenia. Ty wybierasz wiec ok Twoja decyzja. Cytuj Link to post Share on other sites
Kubuś_73 320 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Logitechów G9.Do dziś mu dziękuje .Dzwięk jest poprostu perfekcyjny. słuchasz z myszki 2 Cytuj Link to post Share on other sites
majfa 0 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Aaaa moj bład dzieki za info hahaha bo mam myszke ta własnie i jakos tak odruchowo napisalem, chodzi mi oczywiscie o logitechy g35 Aaaha musze jednak dodac ze SS mialy wielki naprawdeeee WIELKI + za wygluszenie.Pieknie wygluszają dzwieki "z zewnatrz" nie raz moja kobita przez to się denerwowała Edytowane 5 Stycznia 2013 przez majfa Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) AKG GHS-1 zjadają wszystkie wymienione na śniadanie. Jeśli zdecydujesz się na słuchawki bez mikrofonu to będzie jeszcze lepiej: HD688B, Shure srh240, AKG K512. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez Cacek93 Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Tyle stracić, 9h w mieście i nikt żaden sklep nawet o razerze i SS nie słyszeli, lecz wpadłem do kolegi który ma Megalodony i muszę przyznać że git słuchawki czysty dźwięk i extra mikro. Dzięki wszystkim za pomoc jednak wybiorę Megalodony Edytowane 5 Stycznia 2013 przez toxicgrief Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 nie chce być upierdliwy, ale teraz z tym zakupem Megalodonw, to straciłeś. Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 (edytowane) To chyba dobrze że tak trudno mi kase wydać bo jeszcze nie kupiłem. Po wielu komentarzach nie tylko w moim temacie stwierdziłem że rozejrzę się po firmie sennheiser, może macie jakieś propozycje. Większą uwagę przykładam teraz Sennheiserom PC 350. Edytowane 5 Stycznia 2013 przez toxicgrief Cytuj Link to post Share on other sites
majfa 0 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 No tak podales ze interesuja Cie te 2 modele zeby wybrac jezeli nie razerki to z senkow bedziesz napewno zadowolony gwarantuje Ci no tylko ze nie maja 7.1 ale i tak malo co sie uzywa. Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Czytałem dużo o tym 7.1 podobno to sztuczny głos i nie najlepszy, ale ja się nie znam na tym dopiero wkraczam w te tematy Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ja też dopiero co się poznaje z światem audio. Przeszedłem drogę od Razer Barracuda na 5.1 (200% kaszana, super plastikowy dźwięk w grach a muzyki słuchać się nie dało), zepsuły się. Wymieniłem na Roccat Kave - poprawa o 100%,wszystko lepsze. Solidność wykonania,dźwięk w grach ekstra,z czym zgodzę się do dzisiak. Niestety muzyka grająca na nich w dalszym ciągu była nieporozumieniem i to totalnym. Zacząłem pisać tutaj na forum,chłopaki mnie lekko naprostowali,akurat byłem przy kasie i się zaczęło. Kupiłem Xonara STX i słuchawki stereo z prawdziwego zdarzenia. Od tamtej pory jestem w innym,nowym,lepszym świecie. Mniej gram,więcej siedzę i słucham muzy. Jest jeden użytkownik,zresztą obecny w tej dyskusji,który mi pomógł dograć spwę,za co dziękuję Z każdym dniem odkrywam teraz coś nowego. W grachjest wypas do tego stopnia że np Anno2070 zawieszam się na słuchaniu świata, Hotline Miami zmiażdżyło mi emocje, BF3 też elegancko. Jest tylko jedna warta wspomnienia kwestia- wpadłem w temat,i widzę że to dopiero początek. Można przepaść w tym świecie na dobre. Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Do mojego lapka wolę zakupić Audiotrak Maya U5, po przetestowaniu megalodonów dzisiaj (kumpel przyszedł z nimi) zdecydowałem się na nie. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez toxicgrief Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Patrz na to: http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/dac-audiotrak-maya-u5-art293.html jest to pierwsza z brzegu w miare sensownie wygladająca mini recenzja tego sprzętu. Opisujący raczej nie ma super wrażeń związanych z tym DACiem i wspomina o niewiele droższych, ale o wiele lepszych opcjach. Sam nie wiem jak się to ma do rzeczy, poczytaj i się zastanów.. Bo z tym audio, jak w moim przypadku, może być u Ciebie tak, że jak już zaczniesz to nie będziesz chciał skończyć tego ulepszać. Edytowane 7 Stycznia 2013 przez kosq83 Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Dzięki wielkie, wezmę tą recenzję po uwagę przy kupnie karty dźwiękowej, ale to jak kasa styknie bo prawie wszystko na megalodony poszło. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Stary, nie bierz takiego syfu, nawet cale na integrze beda lepiej graly. Mikrofon wez zm-1mic taki mikrofon jak w pierwszych siberiach bardzo wygodny 1 Cytuj Link to post Share on other sites
majfa 0 Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 tak musze przyznac ze zalmany maja najlepsze mikrofony jakie mialem okazje uzywac.Aaaa i co do sluchawek zalman theatre 5.1 jakos tak sie zwaly tez byly naprawde dobre pod wzgeldem jakosci dzwieku, kiepsko z wykonaniem rozpadly sie po roku ;/ Cytuj Link to post Share on other sites
toxicgrief 2 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Jak dojdą, a zapewne jutro kurier przyjedzie to podzielę się z wami wrażeniami Nie spodziewałem się aż tak dobrej jakości dźwięku, na 7.1 puszczając dubstep czuje się jak w niebie a podczas rozmowy z kumplem mikro jest ekstra, pomijając fakt że konfigurowałem słuchawki i mikro z 30minut jestem pozytywnie zaskoczony. Słuchawki dobrze mutują myszkę i klawiaturę jeżeli słuchasz muzyki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts