Kameng 9 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Posiadam Radeona Sapphire 5770 z beznadziejnym chłodzeniem i myślę czy opłaca się na przykład kupić chłodzenie ACCELERO L2 czy jednak już przemóc się i kupić nową grafikę. W Idle ma około 48-50 stopni, ale przy bardziej wymagających grach osiąga 80 stopni czasami więcej co trochę mnie przeraża. Cytuj Link to post Share on other sites
Cwany-Gapa 20 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 80 stopni to jeszcze nie masakra Masz dobrze wentylowaną budę ? Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 mam accelaro l2 u siebie na 5770 i jest to bardzo dobre chlodzenie do tej karty. ustawilem je na sztywno na 7 V, jest nieslyszalne a temperatury w stresie sa niskie. moja buda jest dobrze wentylowana, a Twoja? moze wystarczy tez zmienic tylko paste na gpu Cytuj Link to post Share on other sites
Kameng 9 Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Pastę gdzieś mam Arcit cooling 5 a PC jest nieźle wętylowany, ale to chłodzenie referencyjne więc czego się spodziewać . Więc doradzacie że bardziej będzie mi się opłacać kupienie chłodzenia i podkręcenia chociaż o trochę, niż na razie kupować nową kartę Widzę że Gapa masz Radeona 7870 myślisz że się opłaca ? Wiem że mój 5770 nie dorasta mu nawet do pięt ale ogólnie się pytam czy jesteś zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Cwany-Gapa 20 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Bardzo Czuję że komp w grach dostał kopa. Temperatury są dobre a wydajność bardzo dobra Przesiadłem się z 6850. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts