adamtb 74 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 @ UPJakbyś miał styczność z taką ilością wentylatorów jak ja czy testerzy stąd, to byś takich bzdur nie pisał... Jakie bzdury ? Że 1 dBa to dużo ? czy, że CNPS11X performa jest słabszy od CNPS10 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Barsa 117 Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jak tak czytam cały ten temat to doszedlem do wniosku ze zle zadalem pytanie bo powinno byc: Jakie jest najlepsze chlodzenie do 150zl wg. was? performa lub fortis... bierz co tańsze. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jakie bzdury ? Że 1 dBa to dużo ? czy, że CNPS11X performa jest słabszy od CNPS10 ? Chodzi o 1 dBA. Na słupku to może tak sobie tylko wyglądać, że to żadna różnica ale w praktyce to jest duża różnica (zwłaszcza jak ktoś ma wrażliwy słuch). Jak tak czytam cały ten temat to doszedlem do wniosku ze zle zadalem pytanie bo powinno byc: Jakie jest najlepsze chlodzenie do 150zl wg. was? Najlepsze rozumiem o dobrym stosunku cena / wydajność / kultura pracy i tutaj najlepiej wypada SilentiumPC Fortis oraz Arctic Freezer 13 Pro. Freezer 13 Pro jest jednak wysoki (i nie wszędzie wejdzie) więc na placu boju zostaje Fortis. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Mikaele 0 Napisano 9 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 (edytowane) Hmm.. to w takim razie chyba zmienia zdanie i wezmę fortisa ale martwi mnie jedna rzecz że we wszystkich sklepach gdzie dają opis produktu pomijają moją podstawkę czyli LGA 1155. Na pewno uda mi się go zamontować? I też w sumie nasuwa mi się w związku z tym pytanie czy producent dołącza jakąś instrukcję która pomoże mi zamontować chłodzenie poprawnie przy mojej podstawce, bo nie ukrywam że jak do tej pory to tylko boxowe przyczepiałem. @Dobra przynajmniej na stronie producenta piszą że do 1155 też więc nie było pytania Jeszcze jedno pytanie przy montazu uzyc pasty z zestawu czy dokupic jakas lepsza? Edytowane 8 Stycznia 2013 przez Mikaele Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Tak, LGA 1155 ma ten sam montaż co 1156 Cytuj Link to post Share on other sites
tajniakop 0 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Czy może ktoś wie czy na płycie głównej ASUS P8Z77V Pro z zainstalowanymi 4 kośćmi ram będzie pasował pod chłodzenie ZALMAN CNPS10X PERFORMA ? Oczywiście kości ram są małe z małymi radiatorami dokładnie to Kingstony. Chodzi mi o to czy zamontowane chłodzenie na tej płycie głównej spokojnie pozwoli mi zamontować 4 kości ram bo boje się, że jedna kość może haczyć o wentylator chłodzenia i pasować będą tylko 3 kości. Z góry dzięki za odpowiedź czy wpasuje sobie 4 kości? A jeśli nie to jakie chłodzenie wejdzie na te płytę główną z 4 kośćmi ram? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jeśli RAMy są niskie (lub nie mają radiatorów), to nie będzie problemu. BTW. Wiesz, że w przypadku tego coolera praktycznie obowiązkowe jest stosowanie reduktora obrotów wentylatora? Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Nie lepiej wybrać Performę i wentylator dodatkowy? Enermax kosztuje chyba 30 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
drunk 246 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja osobiście miałem standardowy wentyl (nie byłem zadowolony) potem 2 wentylatory przez chwilę przewinął mi się Arctic F12 a teraz mam Noiseblockera XLP i ten mnie dopiero zadowolił. Cytuj Link to post Share on other sites
berchix 0 Napisano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 czy performa przypasuje mi do p35 neo2-fr? chodzi mi oto czy nie wygnie karty i czy sie zmiesci Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Nie lepiej wybrać Performę i wentylator dodatkowy? Enermax kosztuje chyba 30 zł. W cenie takiego tandemu będzie już jakiś Ereboss lub super cichy Macho 120 rev. A Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts