gogo3000 136 Napisano 29 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 Akasa Apache za jakieś 80zł + prolimatech (któy weżmiesz będzie dobry) 240+zł... Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 robi się z tego tematu lekki bałagan...@charpi94 podaj budżet bo jak tak dalej pójdzie to poprzez LC dojdziemy do ciekłego azotu do 200zł - Mugen II do 200 - 400 zł - Megahalems + np. Akasa Apache albo Mega Shadow + ten sam wentylek może też być Noctua NH-D14 za jakieś 350zł z przesyłką powyżej - to już raczej nie powietrze powtórzę się raz jeszcze - jeśli masz proca w rewizji D0 to Mugen II pociągnie go powyżej 4 GHz pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
charpi94 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Nie no mówie wam cena dla mnie nie gra roli. Chce kupić coś WYDAJNEGO I CICHEGO Który z produktów firmy Prolimatech byście wybrali ??????? Cytuj Link to post Share on other sites
gogo3000 136 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Jeżeli cena nie gra roli to ostudź go wodą, albo olejem... Pozwiedz co myślisz na temat tego?? link Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Nie no mówie wam cena dla mnie nie gra roli. Chce kupić coś WYDAJNEGO I CICHEGO Który z produktów firmy Prolimatech byście wybrali ??????? ja bym wybrał Mega Shadow ze względu na wygląd ale chyba Noctua NH-D14 będzie lepsza, gdyż nawet jak nałożysz na Prolimatecha wentyl, to jest od niego wydajniejsza o jakieś 2*C tutaj test: http://www.hardocp.com/article/2009/12/ ... k_review/1 ale jak cena nie gra roli to weź może lepiej właśnie chłodzenie wodne...przy czym to już będzie wydatek (jeśli na samego proca) sporo ponad 500zł chyba... pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
bucyfer 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Thermalright TRUE Black 120 rev.C Thermalright Fan Holder Ultra 120 Enermax UCMA12 Magma 120mm Cicho, Wydajnie, O/C na poziomie +4,00GHz. Zwykła wersja(eXtreme) jest wydajniejsza od TRUE Black. Dodatkowo ten Fan Holder jest do kitu. Trzeba kilkunastu minut, żeby założyć go tak, żeby trzymał. Druciane clipy są o wiele lepsze. Kolega pisał wcześniej, że nie lubi Noctuy. do 200 - 400 zł - Megahalems + np. Akasa ApacheNiestety, ten wentylator Akasy jest strasznie drogi, stosunkowo głośny i średnio wydajny. Lepiej za tą cenę wziąć coś z Enermaxa, np. Magmę, Noiseblockera PL(wspaniałe wyposażenie!) czy Gelida Gamer. Cytuj Link to post Share on other sites
Zeratul 1 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 z tego co mi wiadomo to Apache jest wydajniejszy od Noctua P12 i również od niego cichszy Enermac Magma to też dobra propozycja a czemu autor wątku nie lubi Noctua'y pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
charpi94 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Nie lubię Noctuy dlatego że jest poprostu brzydka (kolor wiatraków). Wiem że jest wydajna i wogle dobra ale dla mnie wygląd też się troche liczy. Chyba kupię Prolimatecha Mega shadow i 2 jakieś 120mm wiatraki radźcie jakie?? Chciał bym żeby miały duży przepływ powietrza i ich głośność nie przekraczała 25 db(A) Cytuj Link to post Share on other sites
bucyfer 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Gelid Gamer Fan Wing12, a z nieco "tańszych" Noise Blocker BlackSilent Pro PL1/PL2 lub Enermax Magma Cytuj Link to post Share on other sites
Ciciek 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 megashadow + 2 x enermax magma mam, używam, polecam Cytuj Link to post Share on other sites
charpi94 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 megashadow + 2 x enermax magma mam, używam, polecam A jakie masz temperatury ?? Podkręcałeś coś ?? Cytuj Link to post Share on other sites
Ciciek 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 idle @ 2,8 38/35/38/37 komputer stoi 10 cm od gorącego kaloryfera na tym chłodzeniu nie kręciłem jeszcze, pewnie w pojedynku super pi się postaram o 4500+ Cytuj Link to post Share on other sites
charpi94 0 Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Dzięki ludzie !! Super mi pomogliście!!! Kupuje Prolimatecha Mega Shadow+ 2x enermax magma. Chyba że jest jeszcze ktoś kto chce mnie przekonać do czegoś innego. ps. nie chcę chłodzenia wodnego Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts