reff97 0 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Siemka! W następnym tygodniu kurier przywiezie mi nowy zestaw komputerowy. Chciałem zgrać sobie kilka potrzebnych plików na płytkę aby ich nie stracić - niestety, napęd sam się wysuwa kiedy włożę pustą płytę do środka. Próbowałem jakoś go dociskać do środka, ale to nic nie dało. Czy da się jakoś to zrobić, żeby się nie wysuwał samoistnie? Napęd ma już ~7lat, nie da się go wyjąć za pomocą przycisku (używam awaryjnej igły). Prosiłbym o pomoc, jak to zahamować żeby sam się nie otwierał EDIT 19:02 Robi się tak, że płyta wjedzie do środka, ale zamiast tam zostać ciągle próbuje wydostać się na zewnątrz przez co nie odczytuje mi płytki ;/ Edytowane 29 Grudnia 2012 przez reff97 Cytuj Link to post Share on other sites
AMD Radeon Team 94 Napisano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 jeb go na siłę do srodka urwie się pare ząbków i już nie wyjedzie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
reff97 0 Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Ta, tylko że chciałbym jeszcze wydostać płytkę ze środka ;p Cytuj Link to post Share on other sites
impli 8 Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Płytę spokojnie wyjmiesz, wystarczy włożyć igłę w taką małą dziurkę obok przycisku i pchać, aż się wysunie. Cytuj Link to post Share on other sites
reff97 0 Napisano 3 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 @Impli Tak, wiem, problem w tym że kiedy napęd jest w środku po prostu ciągle próbuje wyjechać. Nic nie wciskam a on wyjeżdża, w tym tkwi problem. Igły używam już od prawie pół roku, więc wiem o co chodzi. Chcę tylko nagrać płytę ale.. nie da się bo płyty w środku nie ma Cytuj Link to post Share on other sites
BMPlayer 29 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) W tym przypadku nie ma co się pierdzielić ze starym złomem kup jakiś napęd za 70 zł pod sata i będzie cacy. Edit. Zapomniałem że masz dostać nowego kompa. Po prostu poczekaj na nowy sprzęt przekręć napęd do starego kompa albo dobrym alternatywnym sposobem będzie użycie pendrive`a ciężko będzie uratować ten stary syfiasty napęd. Edytowane 3 Stycznia 2013 przez BMPlayer Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts