Koriolan 0 Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Mam modem ADSL-router-switch od USR 9105 US Robotics. Net z TPSA. Do tego zapięty Access Point USR 5453 tejże firmy. Przedwczoraj w nocy nie było prądu i po tym AP już przestał działać. Był podpięty do listwy. Kontrolki palą się prawidłowo. Jest zasilanie. Jest kontrolka połączenia kablem z routerem. Kontrolka pracy bezprzewodowej- tez OK Internet po kablu podpiętym do modemu działa bez zarzutu. Widzi drukarkę podłaczoną do sieci, i jak podłącze laptopa kablem- też. Do AP nie mogę dostać się ani przez przeglądarkę, ani przez Telnet ani przez SSH (putty) AP miał ustawione statyczne lokalne IP.. AP nie ma w tablicy routingu modemoroutera. Po hardwarowym resecie powinien wrócić do ustawień domyslnych. Też nie wrócił-dalej na ustawionym przeze mnie IP jest ping. Czy ktoś ma jakąś koncepcję? Czy jednak coś padło na amen? Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 a ile resetowałeś, bo niektóre urządzenia są tak głupie, że dopiero po około minucie resetowania, zresetują sie do końca Cytuj Link to post Share on other sites
Koriolan 0 Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 resetowałem zgodnie z instrukcją- do momentu równoczesnego zgaśnięcia kontrolek LAN/WIRELESS Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts