Skocz do zawartości

Gry + CAD - co wybrac?

Recommended Posts

Witam

Z racji wymuszonej przesiadki na W7 64bit obecna konfiguracja stała się niewystarczająca. Jakoś w połowie stycznia minie 6 lat od zakupu i co dziwnego część nowych gier chodzi całkiem dobrze jak na wiek sprzętu.

Obecna konfiguracja służyła by do gier oraz do pracy w Solid Edge ST5. W pierwszym przypadku nie jestem maniakiem rozdzielczości "super ultra full hd" wiec standardowe 1280x1024 w zupełności mnie zadowala. Zresztą do części gier w zupełności wystarczy stary P200mmx. Bardziej zależymi na płynności w Solid Edge. Wiem, że za wiele nie mogę oczekiwać mając do dyspozycji 1500zl na wszystko.

Obecnie posiadam

AMD Athlon 64 X2 4800+ 2,5 GHz

AMD Radeon X1950 XT

Asus M2N-E

2GB DDR2

Zasilacz 430W lub 560W w zależności czy objawy opisane w tym temacie powrócą

http://forum.benchma...pc/#entry720487

Zastanawiałem się nad

AMD A10-5800K, AMD X6 FX-6300, ewentualnie i3-3220/40 - cena ~500zl

GFX: HD7770 - ~450zl

RAM 8GB - ~200zl

reszta na płytę główną, wymagań nie mam poza jednym, minimum jedno złącze PCI ale to nie problem

Rozważałem również kupno samego ramu DDR2 za ~150zl plus HD7770, a więc połowa kwoty jaką posiadam.

Czy te rozwiązania mają jakiś sens, ewentualnie jakieś inne propozycje.

dorec237 : Chyba oszalałeś, żeby się opłacało brać nVidie w tym przedziale cenowym musiała by spuścić cene o 100 zł. HD 7770 to najlepszy wybór za te pieniądze. Nie nasza wina że marzyłeś o wodotryskach na full hd przy tej grafice