Skocz do zawartości

Otrzymalem uzywana karte graficzna.

Recommended Posts

Właśnie problem polega na tym że to nie jest wina Agito tylko ASUSa i sklep będzie musiał walczyć o swoje racje, niestety kosztem twojego czasu. Jak już dostaniesz numer RMA to grzej do serwisu, wyjaśnij sprawę i walcz o nową kartę lub zwrot gotówki (którą zwrócą ci tylko w ostateczności.) Porób zdjęcia z każdej możliwej strony i każdym elementem który budzi twoje podejrzenia. Na zdjęciach umieść również wydrukowany numer RMA i datę, gdyż z wysłanym sprzętem (nawet dostarczonym z ręki do ręki) dzieją się w serwisach cuda. Ze zdjęciami nic nie rób tylko zachowaj w razie "w".

Edytowane przez krychu2007

@UP i 2xUP

Właśnie ze to wina Agito bo towar wyszedł z ich serwisu a nie dystrybutora. Poza tym każdy sklep/serwis/centrum dystrybucji przed zrealizowaniem zamówienia robi jego weryfikacje aby upewnić się ze wysyła to co potrzeba, a nie to co serwis/dystrybutor wsadził do pudełka.

Cześć

1. Tu masz filmik o rozpakowaniu właśnie tejże karty,zaślepek na wyjścia ma,ale nie wszystkie chyba,kable i inne przejściówki w folii,(sam niedawno kupiłem sapphire i zaślepek też niemiałna portach).

http://www.youtube.com/watch?v=8wo6waeIcsE

2.Sprawa wygląda wg. mnie tak,ktoś kupił kartę był nie zadowolony,oddał w ciągu 10dni mówiąc że jeszcze jest nie sprawna i wymienił np.na gtx lub poprostu zmienił producenta,sklep żeby nie ryzykować wysłał kartę na sprawdzenie,wszystko wyszło ok.naklejkę wlepili że sprawdzona,podkładka została na biórku u 1-ego kupującego.

3.Jako pierwszy krok bym wykonał telefon mówiąc poprostu prawdę co i jak,również o braku podkładki(mi się podoba i chętnie bym taką przygarnął) i poprostu zapytaj jak oni to widzą.Zwrot muszą przyjąć jako że chociażby jest nie zgodny z opisem(brak podkładki wystarczy jako towar nie kompletny).

4.Nie chodzi o to czy karta będzie chodzić czy nie tylko o zasady,olejesz to będą robić tak dalej innym kupującym.

5.Tak po zatym to również można było kupić taką używaną za np.1450zł i pewnie jeszcze była by kompletna i nie po serwisowa.

Dzwoń i nie pozwól się ruchać

Edytowane przez decrypterie

Teraz z tym problem. Kombinują jak konie pod górę byle kasy nie oddać. Poza tym czy to cos zmienia? Nie wiem w sumie ale wiem jedno: odeślesz im to a jeśli oni stwierdzą że działa to odeślą i już. No wiesz zawsze można zrobic jeszcze taka jedną rzecz. Stary wypróbowany sposób ale nie napiszę na forum, bo by mnie tu zjedli chyba wszyscy, jak chcesz to napisz do mnie na gg to ci powiem. Przypomina mi się jeden z tematów o procku. Miał byc Ivy a po zainstalowaniu... Celeron :rotfl: Tam wszystko skończyło się dobrze na szczęście, odesłał i wymienili.

Też tak można. Po zmianie prawa masz chyba 10 dni albo 14 - nie pamiętam dokładnie - żeby oddać towar a oni muszą oddać hajs i tyle. Wystarczy zwykłe uzasadnienie że sprzęt nie spełnia wymogów i krótki opis. No ale jeśli robiliby problemy to możesz zadziałać z nimi po mojemu i im się odechce z Tobą pogrywać :>

Pewnie już po zabawie, ale na agito jaki na każdym takowym sklepie przysługuje ci prawo do odesłania karty w ciągu 10 dni od jej dostarczenia, bez podania przyczyny. Domyślam sie że to był prezent na gwiazdkę więc "już po ptokach" ale zachowaj tę informacje na przyszłość.

Edit: Widzę że już wcześniej o tym wspomniano :F

Edytowane przez PaveuSan