wojewodzkiidol0 3 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Na jaka kwote miesiaczna nabilbym licznik w zl jezeli przez miesiac stalby standardowy pc (4rdzenie itp) na hibernacji? pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
rap_r 650 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Nie wiem jak jest u innych, ale swego czasu z ciekawości włączyłem hibernacje. Panel Zalmana pokazywał taki sam pobór jak w idle, więc dałem sobie z tym spokój. Cytuj Link to post Share on other sites
wojewodzkiidol0 3 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 bardzo dziwne, bo na pclolu wyczytalem co innego Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 bardzo dziwne, bo na pclolu wyczytalem co innego na pclolu który podlega komercji onetu mogą różne rzeczy pisać Ale fakt faktem w hibernacji jest mniejszy pobór prądu, oczywiście jeżeli masz odpowiednią płytę główną Cytuj Link to post Share on other sites
wojewodzkiidol0 3 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 p55-ud3 gigabyte, ma tam duzo tych bajerow F9 bios, pytam bo mam blue screena ktory uniemozliwia mi OC cpu bo sie resetuja ustawienia. Chcialbym na noc zostawiac na hibernacji PC. Nigdy go normalnie nie wylaczac? Cytuj Link to post Share on other sites
Phurret 5 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Ludzie... w trybie hibernacji nie ma kompletnie żadnego poboru prądu, aktualne ustawienia sa zrzucane na dysk a komputer jest wyłączany. Możesz równie dobrze odłączyć go od zasilania... Cytuj Link to post Share on other sites
wojewodzkiidol0 3 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 A podczas hibernacji beda sie sciagac pliki np przez bit comet? Cytuj Link to post Share on other sites
Phurret 5 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Nie. Komputer jest po prostu wyłączony, ciężko byłoby pracować bez prądu. Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 (edytowane) Hibernacja polega na tym, że na dysk kopiowane jest wszystko z pamięci RAM i komputer normalnie się wyłącza. Jak włączasz system kopiuje wszystko z dysku do RAMu i tyle. W sumie najlepsze wyjście w systemach Vista i wyższych, mase czasu da się zaoszczędzić PS. Koledzy wyżej chyba mylą Hibernację z Uśpieniem. Edytowane 23 Grudnia 2012 przez bullseye Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts