michalschulz1 210 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Cześć! W ramach świątecznych porządków naszło mnie, by zaktualizować sterowniki w komputerze Przypomniałem sobie o integrze intela w moim notebooku. Po pobraniu najnowszych sterów, zainstalowaniu, zrestartowaniu pojawił się spory kłopot. Gdy włączę jakąkolwiek grę, słychać, że odpaliła, jest dźwięk, ale brak jest obrazu... Próbowałem reinstal, odświeżyłem też sterowniki nVidii i nic. Ciągle to samo. Jakieś propozycje co to może być? Spec: i5-2410m (HD3000) gt540m Windows 7 Cytuj Link to post Share on other sites
tlkj86 34 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 A odinstalowywałeś sterowniki Intela? Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Tak, odinstalowywałem. Co ciekawe, właśnie bez nich, gdy próbuję uruchomić jakąś grę wywala mi błąd, że nie ma wyświetlacza, na którym można wyświetlać obraz.(czy coś takiego xd) EDIT: Gdy uruchamiam grę w oknie, a nie na pełnym ekranie wszystko jest okej. Edytowane 22 Grudnia 2012 przez michalschulz1 Cytuj Link to post Share on other sites
tlkj86 34 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Hmmm to może spróbować zainstalować starsze sterowniki? Albo poszukaj, może masz poprzednią konfigurację systemu aby odzyskać? Jak mam poszukać rozwiązania, to potrzebuję dokładnie jaki komunikat się wyświetla Cytuj Link to post Share on other sites
michalschulz1 210 Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Problem już rozwiązałem. Dziwna sprawa. Połączenie nowe sterowniki od Intela + nowe od Nvidii nie działa, natomiast stare od intela i nowe od Nvidii i na odwrót działa. Nie wiem co jest przyczyną. Pomogło kombinowanie w milionie kombinacji i czyszczenie resztek od sterowników 100 razy. Przestroga? Jak działa, to nie ruszać nic co związane z softwarem Intela Cytuj Link to post Share on other sites
tlkj86 34 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Oj lekka przesada z tymi sterownikami Intela Ale dobrze, że system działa. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts