Skocz do zawartości

Neostrada - synchronizowanie internetu

Recommended Posts

Witam. Dzisiaj chciałbym skierować się do was z prośbą o powiedzenie mi do ilu mój internet się zsynchronizuje. Dzisiaj została przedłużona umowa i wybrana oferta do 10 mb/s. Wcześniej miałem internet 1 mb/s. Obecnie zsynchronizowało mi do 2 mb/s. Kieruję się do was z pytaniem : Czy internet zsynchronizuje mi do większej prędkości niż te 2 mb/s ? Ci z TP mówili że przez te 10 dni ( do 1 stycznia bo wtedy umowa wchodzi w życie ) będzie się internet synchronizował, dobierze mi przez ten czas prędkość jaką będę mógł mieć maksymalnie. Powiedzieli też że przez ten czas 10 dni internet może się rozłączać, dlugo włączać itp. Mam modem SAGEM Livebox F@st 3202 .

Poniżej zamieszczam Statystyki ADSL na chwilę obecną:

Status linii ADSL : Podniesiony

Standard ADSL G992_1_A

Szybkość wysyłania 928 Kb/s (Intlv[LP0])

Szybkość pobierania 2112 Kb/s (Intlv[LP0])

Tłumienie Bliski koniec: 67.5 (dB)

Odległy koniec: 31.5 (dB)

Sygnał/Szum Bliski koniec: 7 (dB)

Odległy koniec: 7 (dB)

Liczba błędnych pakietów : 9

Firmware : 0xe15080a

Błędne sek. w okresie 15 min : 0

Błędy CRC : 4

Błędne sek. w okresie 1 dnia : 0

sądząc po moich doświadczeniach to jeśli nie masz 10 mega teraz to już nie będziesz miał...

mnie tez tak załadowali w kakao, że zapłacę piątaka na miesiąc więcej i będę miał zamiast 2 mega 10 mega i wielkie g...o z tego wyszło...

aktualnie już miesiąc czekam na reklamację, chociaż już wiem, co mi odpiszą - że łącze jest DO 10 mega a nie 10 mega...

jedyne co, to że umowa jest na 12 miesięcy i jak minie i będzie lepsza oferta od razu powiem tp żeby spadali na drzewo...

swoją drogą miały być przepisy, że operator musi się wywiązać z umowy i zapewnić 90%b deklarowanej w ofercie, ale jak to w naszym pięknym kraju bywa dobre pomysły poszły się pie... do kosza znaczy się

To jak? Mam szanse na więcej niż te 2 mb ( nawet 2 mb nie mam bo pobiera 180 kb/s max gdzieś) ?. Czy ma coś do tego kabel od internetu?

EDIT: A może porozmawiać z pracownikiem TP telefonicznie i poprosić aby zwiększył mi TESTOWO prędkość do powiedzmy 4-5 mb.

Druga opcja to poproszenie o wysłanie techników i zmienienie mi linii ADSL z ADSL na ADSL+2.

Proszę doradźcie bo nie wiem co mam robić a zależy mi na wyciśnięciu jak największej prędkości.

Edytowane przez darek2300
Gość effendi360

Masz strasznie, ja mieszkam na wsi. Do ich rozdzielni mam 2,5km. Zaczynałem od 512, potem 1,2,6,10 teraz - za każdym razem śmiga bez problemu. Ciach, włączali i już. Jedyna lipa że czasem tracę połączenie ale zaraz łapie ponownie (nie trwa to dłużej niż 10sek) ale to się zdarza BAARDZO rzadko. Może to być wina routera u mnie :]