janek969 35 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A kolega to jaki ma cpu a jaki ty? Cytuj Link to post Share on other sites
hunteros30 0 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) Barsa. Czytalem chyba na anandzie, przepraszam ze nie linkuje ale przez dwie ostatnie noce caly internet przeczytalem i juz nie mam tego wszystkiego jak znalezc w historii. Napisali o tym boost, ze to go**o jest, bo nie trzyma tych wysokich zegarow jak sie nie zwiekszy limitow w ccc, a karta wali sobie sama wysokie napiecie i to cholera wie jakie. Nie wiem czy to juz naprawili czy nie. No i nie wiem jak to wszystko ogarne. Z normalnym OC gpu nie mam problemu, ale tego ze karta sama lepiej wie jak sie podkrecic jednak sie troche boje szczerze mowiac. A kolega to jaki ma cpu a jaki ty?ja mam i7 2600 bez k ale podkrecony do 3.9 ghz, a on ma i5 ale to chyba i tak bez roznicy w tej grze. Moze ktos ma Radeona z boostem i moglby sie wypowiedziec prostym jezykiem o co chodzi z tym wynalazkiem. Ewentualnie zaoferowac mi potem pomoc na forum z OC. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez hunteros30 Cytuj Link to post Share on other sites
janek969 35 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 ja mam i7 2600 bez kPróbowałeś mu wyłączyć ht w skyrim? Daje coś? Cytuj Link to post Share on other sites
Barsa 117 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 bierz Szafira i tyle, nie wiem jak z boostem ale kiedyś poszło takie info, że Giguś po prostu wypuścił karty z brakiem regulacji napięć... a to duży minus, chociaż może Ci się trafić pewnie i taka z mozliwością zmiany, ale po co ryzykować... Szafir nie ma gorszego chłodzenia. Cytuj Link to post Share on other sites
hunteros30 0 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 A Ty mas MSI TF 3? 4? Zadowolony z tego chlodzenia jestes? Te karty polecaja na amerykanskich forach tak jak tutaj vertexy 4850. Cytuj Link to post Share on other sites
janek969 35 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Te karty polecaja na amerykanskich forach tak jak tutaj vertexy 4850.Nieżle żeś pojechał Cytuj Link to post Share on other sites
hunteros30 0 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Chodzilo mi raczej o to, ze kazdy to kupuje i sie czesto poleca a nie o przyrownanie jakosci. Cytuj Link to post Share on other sites
Barsa 117 Napisano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 ja mam: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r7870-2gd5t-oc-507088/ , to nie jest TF.... dla mnie cicha, ale to tylko moje wrażenie. Cytuj Link to post Share on other sites
hunteros30 0 Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 (edytowane) Czy ten vapor-x nie ma czasem zablokowanego napiecia? Istniaja jakies problemy z podbiciem napiecia na tej karcie, ludzie wymuszaja fixed napiecie w afterburnerze, innym dziala normalnie. Ale tak z drugiej strony patrzac, to kupilo ta karte duzo osob a nikt nie pochwalil sie wysokim OC. Czyzby to oznaczalo problemy z zarzadzaniem napieciem na ghz edition i tych 7950 z nowym biosem? Gigabyte tez moze sie trafic zablokowany. Duzo strace jak trafi mi sie gigabyte albo sapphire z nieruchawym napieciem? Zobaczycie panowie, jak wejda 8970 to tak samo jak keplery beda mialy zablokowane napiecie. Jeszcze tylko pozostaje czekac az zaczna pobierac oplate za bios z podbitym zegarem. Edytowane 19 Grudnia 2012 przez hunteros30 Cytuj Link to post Share on other sites
Barsa 117 Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 no sporo możesz stracić przy OC gdyby napięcia byłoby zablokowane... Cytuj Link to post Share on other sites
razerx 2 Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Saphire Vapour X mozna podnosic napiecia. tam bzdury pisza czasem w testach. po oc karta jest mega Cytuj Link to post Share on other sites
hunteros30 0 Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Dzieki wszystkim za porady i opinie. Zamowilem 7950 vapor-x, mam nadzieje ze bede zadowolony. Jak karta przyjdzie to podziele sie w tym temacie informacjami o karcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts