Skocz do zawartości

Nowa karta do 1300 zl

Recommended Posts

Barsa. Czytalem chyba na anandzie, przepraszam ze nie linkuje ale przez dwie ostatnie noce caly internet przeczytalem i juz nie mam tego wszystkiego jak znalezc w historii. Napisali o tym boost, ze to go**o jest, bo nie trzyma tych wysokich zegarow jak sie nie zwiekszy limitow w ccc, a karta wali sobie sama wysokie napiecie i to cholera wie jakie. Nie wiem czy to juz naprawili czy nie. No i nie wiem jak to wszystko ogarne. Z normalnym OC gpu nie mam problemu, ale tego ze karta sama lepiej wie jak sie podkrecic jednak sie troche boje szczerze mowiac.

A kolega to jaki ma cpu a jaki ty?

ja mam i7 2600 bez k ale podkrecony do 3.9 ghz, a on ma i5 ale to chyba i tak bez roznicy w tej grze.

Moze ktos ma Radeona z boostem i moglby sie wypowiedziec prostym jezykiem o co chodzi z tym wynalazkiem. Ewentualnie zaoferowac mi potem pomoc na forum z OC.

Edytowane przez hunteros30

bierz Szafira i tyle, nie wiem jak z boostem ale kiedyś poszło takie info, że Giguś po prostu wypuścił karty z brakiem regulacji napięć... a to duży minus, chociaż może Ci się trafić pewnie i taka z mozliwością zmiany, ale po co ryzykować... Szafir nie ma gorszego chłodzenia.

Czy ten vapor-x nie ma czasem zablokowanego napiecia? Istniaja jakies problemy z podbiciem napiecia na tej karcie, ludzie wymuszaja fixed napiecie w afterburnerze, innym dziala normalnie. Ale tak z drugiej strony patrzac, to kupilo ta karte duzo osob a nikt nie pochwalil sie wysokim OC. Czyzby to oznaczalo problemy z zarzadzaniem napieciem na ghz edition i tych 7950 z nowym biosem? Gigabyte tez moze sie trafic zablokowany. Duzo strace jak trafi mi sie gigabyte albo sapphire z nieruchawym napieciem?

Zobaczycie panowie, jak wejda 8970 to tak samo jak keplery beda mialy zablokowane napiecie. Jeszcze tylko pozostaje czekac az zaczna pobierac oplate za bios z podbitym zegarem.

Edytowane przez hunteros30