blin1 0 Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Na początku wyświetlił się komunikat "sterownik ekranu przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność" postanowiłem aktualizować sterownik do najnowszego to nic nie pomogło więc przeinstalowałem system. Wszystko było oki dopuki nie zainstalowałem sterowników karty graficznej. Po ich instalacji system nie chciał startować tylko czarne tło. Następnego dnia kolejny raz postanowiłem przeinstalować system podczas reinstalki komputer się zresetował i na płycie głownej wyświetla się błąd 0xd6 - "no console output devices are found" i toważyszy temu 5 krótkich piknięć. Karta graficzna: MSI N560GTX-TI Twin Frozr II/OC Płyta główna: ASRock P67 PRO3 (B3) Procesor: Intel CORE I5 2500K Pamięć: Good Ram DDR3 4096MB Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 500W Cytuj Link to post Share on other sites
amb00 46 Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Sprawdzałeś temperatury karty graficznej ? Cytuj Link to post Share on other sites
blin1 0 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Chętnie bym sprawdził ale teraz nie mam możliwości, bo nie mogę uruchomić kompa. Próbowałem też z inna grafika i ten sam błąd lecz nie mam pewności czy ta karta działa i nie mam na czym sprawdzić. Cytuj Link to post Share on other sites
kruszyn 5 Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) sprawdź czy zasilanie do grafiki kable itp ( to pewnie ju,ż robiłeś ale napisze na wszelki przypadek. ) restet biosu, ram masz dwie kości sprawdź na jednej, na moje oko płyta lub zasilanie ale na szczęście za pierwszym podejście często się myle komunika w sumie oznacza że płyta nie znajduje karty, resret biosu Edytowane 16 Grudnia 2012 przez kruszyn Cytuj Link to post Share on other sites
blin1 0 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 rozłożyłem wyczyściłem i złożyłem na nowo kompa, więc nie ma mowy aby coś nie łączyło. A problem ciągle ten sam. Jutro oddam złoma do serwisu. Jak zrobią podziele się informacją jaką od nich otrzymam i co było problemem. Cytuj Link to post Share on other sites
kruszyn 5 Napisano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 mam nadzieje że szybko wymienią pozdro Cytuj Link to post Share on other sites
blin1 0 Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 no i mam winowajce, a mianowicie karta graficzna, odesłałem karte do morale na gwarancje lecz martwi mnie pewien fakt. czytałem że ludzie mają problemy z reklamacjami i ciągnie się to tygodniami... Wszystkim którzy chcieli pomoc serdeczne dzięki ! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts