Skocz do zawartości

karta do 700zł

Recommended Posts

Witam, potrzebuję pomocy z wyborem karty, otóż ostatnio jechałem na GF 450 GTS (pożyczona), lecz w końcu musiałem ją oddać, teraz przesiadłem się na ATI Radeon EAH 3870 , którą to kupiłem wraz z reszta bebechów. Zauważyłem sporą różnicę (to już przeszło rok z 450 GTS) w jakości obrazu, komputer podpięty jest pod TV 32' FULL HD i radeon na 1080 poci się niesamowicie. Oto specyfikacja:

Płyta główna: ASUS P5E3 PREMIUM/WIFI-AP @n LGA 775 Intel X48

Procesor: Intel Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz

Zasilacz: Chieftec CFT-560A-12S (560W)

Pamięć RAM: 2x 2GB

Cena czysto orientacyjna, nie chce pchać za dużo kasy w kartę, jeśli resztę będzie blokował i tak procesor - jeśli ten podoła to i choćby 600zł. Komp składany 4 lata temu. Radźcie mądre głowy.

pozdrawiam

Dzięki za wszystkie porady, bardzo pomocne. Jeszcze jeden aspekt - warto kupić za 100zł więcej wersję 2GB przy moim procku (nie będzie kręcony - nie znam się na tym kompletnie, nie chcę nic spalić) czy też nie ma sensu, bo to nic nie da bez kręcenia procka?

http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7850-11200-16-20g-1gb-ddr5-pci-e-box-84-645284.html?acc=

http://www.agito.pl/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7850-11200-07-20g-2gb-ddr5-pci-e-box-84-593867.html?acc=

Ostatecznie zamówiłem:

Sapphire Radeon HD 7850 (11200-07-20G) 2GB DDR5 PCI-E BOX

niewielkiej dopłaty do wersji 2gb aż tak nie odczuje, a zobaczymy co to będzie za rok, dwa. Poczytałem wprawdzie, iż wersja 2gb od 1gb daje około 3% róźnicy, ale nie chce sobie w przyszłości pluć w brodę. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc.