Skocz do zawartości

probley z kartą grafiki w grze Assasin Creen III

Recommended Posts

Witam panowie. Kupilem ostatnio Radeona hd 5850 i nie wiem czy on mi sie nie grzeje bo jest strasznie goracy jak go dotkne. Ogolnie jak wlacze jakaś gierke np Assasina 3 na minimum to strasznie mi sie wiesza komputer. Mam q6600 2.4ghz, 4gb 1333mhz, zasilacz Chieftec 550w. Mozecie mi powiedziec czemu nawet na min nie moge grac w Assasina?

//Trzy sprawy - tytułowanie tematu, pisanie wielkimi literami oraz poprawnie pisanie po polsku: zapraszam do lektury regulaminu w punktach 2f, 2g oraz 2h. Otrzymujesz +1pkt do stsusu ostrzeżeń. //Igorrodz.

Edytowane przez Igorrodz

Pokaż temperatury w programie hwmonitor. Jeśli będą za duże to musisz rozebrać i wyczyścić kartę z kurzu i wymienić pastę na mx-2. Na procesorze, płycie głównej też zdałoby się wymienić pastę i wyczyści ich radiatory.

Edytowane przez kargulec12

Zasilacz spokojnie powinien wystarczyć, nic się nie martw. A co tam Ci siedziało wcześniej przed tym radkiem? Odinstalowałeś sterowniki poprawnie? Jeżeli nie znasz się na tym to lepiej żebyś grafiki nie rozbierał i pasty nie wymieniał. Na początek ściągnij to : http://www.dobreprogramy.pl/OCCT,Program,Windows,28567.html odpal test power supply i powiedz jak tam temperatury się przedstawiają, najlepiej wrzuć screena.

Edytowane przez mrgibbass

Rany boskie jaka temperatura procesora :o Weź tam wyszyść go albo obudowę otwórz. Pastę na procku zmień, sprawdź docisk. Stanowczo za wysoko. Może ci się trothling włączać stąd takie problemy. A daj jeszcze screen z Hwmonitora podczas tego testu.

Takie tempy to mamy winowajce, dokładnie wyczyść radiator cpu i wymień pastę na mx-2. Ja bym zmieniła ogólnie pastę na wszystkim gpu, mobo i cpu. Bo pewnie nigdy nie zmieniana była :)http://allegro.pl/arctic-cooling-mx-2-bardzo-dobra-pasta-4-g-aab-fv-i2864628886.html

Edytowane przez kargulec12

dzieki chlopacy zaraz zaczne czyszczyc radiator dam jeszcze ta stara paste ale kupie jutro nowa mx-2 i jak cos topisze czy sie poprawilo.

//Nie będę poprawiał wszystkich Twoich postów ale ponownie zachęcam do poprawnego pisania po polsku - inaczej otrzymasz kolejną regulaminową 'nagrodę'. //Igorrodz

Edytowane przez Igorrodz