Skocz do zawartości

Wszystko o OC I5 3570K

Recommended Posts

Jakie tam poświęcenie - buda no-name %-) Przy AMD ten backplate od Zalmana się mieścił, bo nie było płytki metalowej od socketu. Tutaj niestety ta wiekowa obudowa musiała przejść od razu szybki zabieg :wariat:

Panowie, jest sens kręcic wyżej 3570k niż 4,5 GHZ do gier?

Off: Czy oc ramu powyżej 1600mhz będzie się przekładać w jakikolwiek sposób na wydajnośc w grach czy tylko wyniki w smarkach podskoczą?

Edytowane przez Abizer

Nikt jeszcze na forum nie wykręcił go do 4.5GHz na box-ie.A napięcie będziesz musiał dać tyle ile będzie potrzebował.Do każdego procka podchodzisz indywidualnie.Jak poszukasz to dawałem screna na box-ie na standardowych taktach,ale jak pamiętam to było wyżej jak 90*C.

Edytowane przez chudy131080

Z tego co widziałem na boxie 4,2 ludzie ustawiają .Prawda to ? Wydajność wtedy jak 4,5 sb?

Prawda to. Sam tak wlasnie mam ustawione, do tego korzystam ze zintegrowanej grafiki(tak wiem, szkoda do takiego proca, ale niedawno kupilem, musze dozbierac) co podobno podnosi odrobine tempy. Smiga mi 4.2GHz przy napieciu 1.07V i przy ITB najcieplejszy rdzen ma +/- 80*C, wiec zjadliwie(w tym temacie wrzucalem screeny pewien czas temu). Moze warto dodac, ze u mnie w domu jest ok. 18*C

Jeśli chodzi o gry to pomiędzy standardowym taktowaniem a taktowaniem na poziomie 4,5ghz zbyt większych różnic w płynności nie zauważyłem. Owszem wzrost fps czasem dochodził do 10kl/s ale wzrastał on z poziomu powiedzmy 60kl/s. Ponieważ w każdej grze nie miałem problemu z płynnością na 4,5ghz z ciekawości wróciłem do podstawowych taktów (i na tych też zostałem) bo rozgrywka nadal była płynna.