Skocz do zawartości

Wszystko o OC I5 3570K

Recommended Posts

OC domyślne przez OC Genie II na płycie.

http://img96.imageshack.us/img96/5703/desktop2013051616382988.png

Wrr...Za mały rozmiar, gdyby ktoś nie dojrzał, to temp.:59,69,68,65

Edytowane przez Kz3Ko.

@wojtekunc czyli nie jesteś sam :wariat::D Sporo słabych sztuk wśród IB ;)

no na to wygląda i widze ze płytka nie od gigusia ,czekam na kolejne wieści od @Kz3Ko do ilu doszło :D przypomne ja na 4.4ghz 1.336v.

Ale mam teraz mam inne zmartwienie,prawdopodobnie moja grafa 670 asusa mi padła :cry: diagnozuje narazie bo jeszcze nigdy nie zajechalem grafiki i nie znam objawów ale chyba na to wygląda.

Ok, to ja też ustawię 4.4Ghz, i napięcie 1.336 na sztywno. Powiem jak jest.

@EDIT.

Oka, przy IBT temp. maks to 86*C na najcieplejszym rdzeniu, gdzie wcześniej było to 76*C. Odpalę jeszcze BF'a, i pogram gdzieś pół godzinki, może mniej. Pod wieczór puszczę Linpacka na 30min. jak się nie wykraczy, zmniejszę napięcie na 1.32V.

@EDIT2

Puściłem na szybko linpacka. Temperatura maks 80*C, ale tylko po 10 min. testu. Wcześniej po 30 było to 69*C. Chyba sobie póki co odpuszczę jakieś większe OC, gdyż nie mam na to ochoty.

Edytowane przez Kz3Ko.

na grze najlepiej przetestowac,ja jeszcze musiałem wyłaczyc opcje oszczedzania..kombinuj  i dziel sie wynikami,widze ze masz podobnego cepa do mojego  :menda: Jakie masz napiecie nominalnie bez zadnych zmian przed robieniem OC?

U mnie na 1.7V przy 4.5GHz śmigało z GTXem i nie było problemu. Teraz losowo wyłączało komputer i po kilku sekundach ponownie się włączał. Myślałem, że to zasilacz coś świruje. Pomęczę dalej integrę Metrem i zobaczę, czy na 100% nie będzie wylotu. Ale póki co jest normalnie, wcześniej się resetował dosyć szybko ;)

Edytowane przez piterrrxd
  • Popieram 1

REP za odkrywczość :) Krzysztof Kolumb Ivy Bridge'ów :)

Procka raczej kręcą Ci, którzy nie używają integry więc generalnie wszystko chyba jest jak być powinno :) Nie używam integry, kręcę cepa, a PLL obniżam i mam niższą temperaturę :)

No u mnie PLL nic nie dało w kwestii temperatury - może zależy to też od konkretnej płyty/sztuki procesora. Choć w kwestii temperatur nie ma się do czego przyczepić %-) Póki co rozmyślam nad nową grafiką, więc się "zaprzyjaźniłem" z HD4000 :D

http://img577.imageshack.us/img577/8919/beztytuuhll.jpg

Edytowane przez piterrrxd

No to już wiemy na co PLL może mieć duży wpływ :) Czyli bez integry można spokojnie zjechać do 1,6-1,65 :) U mnie na 1,6 od początku chodzi :)

podczas podkrecania mojego procesora bylo to zaniskie napiecie byl poprostu niestabilny GFlopsy 80-119

przy 1.726  jest najstabilniejszy 119 gflopsow bez spadkow

Edytowane przez N3ville

Panowie, słabe wyniki bo nie macie backplate moda... +10 do overclockingu :wariat: :wariat:

http://imageshack.us/a/img690/873/img0017ep.jpg

PLL chyba nie może być wyższe niż 1.9V, więc te wartości to norma :P