Skocz do zawartości

Recommended Posts

@barsa

Przecie to jest GHz edition to jaki on nie podkręcony?

Tak to rozkminiasz... tak to jest ten sam chip, ale jednak z kilkoma poprawkami, dodatkowo selekcja i przez to lepsze napięcia oraz oczywiście lepsze OC. Przynajmniej powinno takie być i z tego co widzę po wynikach testów i userów tak jest, wiec nie będzie tak, że ghz edition podkręci się gorzej od zwykłego hd7970 czy gtx 670/680... Z tego co wiem NV ma w następnej edycji tylko odświeżyć większość keplerów, czy wtedy też będzie uważał edycję 7xx za podręcony 6xx? Bo ja mimo wszystko nie, tak samo dla mnie edycja zwykła 7970 oraz ghz edition to jednak inna karta, mimo tego samego użytego chipu.

Lecz nawet zwykła wersja hd7970 wygrywa w tych testach z gtx 670...

^^ no widać, ze technologicznie AMD jest na poziomie pierwszego fermi, nie wspominajac juz o ficzerach jak physx, txaa czy adaptive v-sync. Karty AMD są nierówne w swojej wydajności, wydajność czasem świetna a czasem na żenująco niskim poziomie i te masakryczne dropy w dx11, wykres fps przypomina sinusoide.

Technologicznie gdzie przepraszam? Ile masz gier, które wykorzystują Twój 'fizyks' i inne pierdoły ?

Daj sobie na looz, nie gadaj z fanboyem, bo nic z tego nie wyniknie.... z takim effendi360 można sensonie pogadać, nawet nie dochodząc na koniec do konsensusu, ale z fanbojami nie da rady, czy to AMD czy NV.

Nie jestem fanboyem, od czasów geforce 2, kupowałem tylko karty ATI, ostatnio miałem 6990 a wczesniej 6950@70, brak konkurencji to najgorsze co może być dla nas konsumentów, ale uważam, że obecnie nv robi lepsze karty i są technologicznie bardziej zaawansowani, jesli AMD da mi takie mozliwosci jakie daje nv to nie wykluczam, że kupie w przyszlosci ich produkt, po serii 69xx jestem zwyczajnie rozczarowany, co do physx, to place za karte ponad 1000 zl to wymagam, zeby zapewniala mi wszelkie bajery wizualne i to niewazne ile gier to wykorzystuje, to samo z txaa, AC3 to zupelnie inna gra z ta funkcją, trzeba zobaczyc na żywo bo nawet filmiki tego nie oddadzą tak samo Batman i physx.

już pisałem nie raz... dla jednego liczy się "to", a dla innego większe znaczenie ma "tamto". Ja gtx 670/680, jak i hd 7950 i 7970 uważam za dobre karty, mają plusy i minusy, ale to co tutaj pisałem miało jednemu z userów udowodnić, że ostatnie stery dały kopa AMD i teraz ich kartą są trochę lepsze w wydajności, co nie znaczy, że produkty NV są złe.... no może poza 660ti, bo ta karta to dla mnie w cenie powyżej 1000 to szajs, ale to też przy określonych założeniach.