Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, jako ze doszly mi pieniadze pytam sie Was jaką 680-tke byscie mi polecili, od jakich producentow.

A jeśli mozecie znajdzcie mi fajny set komputerowy za okolo 3,200 dodam ze dysk, naped dvd, obudowe mam. Interesuje mnie GTX680, I7 poniewaz chcialbym pogrywac w najnowsze tytuly przez ok. 3 lata.

Pozdrawiam

Interesuje mnie GTX680, I7 poniewaz chcialbym pogrywac w najnowsze tytuly przez ok. 3 lata.

3 lata ? możliwe ale nie ma max detalach

Karta takiego pokroju wystarczy maksymalnie na 2lata ale za rogiem są nowe konsole i może w końcu zmieni się grafika wiec 3 lata odpada

Ja bym brał nie referenta palita GTX670 i podkręcił rdzeń i procesor I5 2500K i Asrocka na p67.

Chłodzenie jakieś za 60zł bym skosił z allegro i zasilacz 500W corsaira, 4GB DDR3 1333mhz za 100zł.

I masz rakiete możesz latać na księżyc ;)

Ortografia // Sn1PeR

3 lata ? możliwe ale nie ma max detalach

Karta takiego pokroju wystarczy maksymalnie na 2lata ale za rogiem są nowe konsole i może w końcu zmieni się grafika wiec 3 lata odpada

hmm w sumie te 3 lata są całkiem możliwe.Sam w dniu premiery zakupiłem GTX 480 i wciąż daje radę z maksymalnymi ustawieniami w 1080p we wszystkich grach uwzględniając nawet te najnowsze :D

Gość effendi360

Nędza...

Ludzi wbijcie sobie do głowy że:

i7 W GRACH NIC WAM NIE DA !

Ba ! nawet do półprofesjonalnych obliczeń wolałbym dokupić więcej ramu czy SSD zamiast przedkładać i7 nad i5.

Piszę to ja, posiadacz 2600K.

Jest w sieci wiele poradników, można się spytać ludzi na wielu forach o złożenie kompa... a Ty dajesz w zestawie niepotrzebny Ci procek, dodatkowo na płycie na której nie ma możliwości go podkręcić i też grafe po ostatnich sterach od AMD można śmiało zamienić na hd7970.

Dobrze, a więc prosze Was abyście pomogli mi złożyc zestaw, gdyż dziecko, rodzina troszke rujnują sprawy i chcialbym porzadną maszyne do grania od czasu do czasu, ale jak już to na najlepszych mozliwych ustawieniach.

Pozdrawiam.

Ale dodam ze ostatnio slyszale ze stery od AMD sa kiepskie.

Edytowane przez luke22
Gość effendi360

Zapytałem się normalnie, a Ty zaczynasz mnie flejmować, prosze przestan zapytalem się poprostu, nie masz ochoty odpowiadac to nie odpowiadaj. :)

O co Ci chodzi ? Przecież wyraźnie napisałeś, że chcesz grać na najlepszych mozliwych ustawieniach.

To Ci odpisuję - szykuj 6K bo bez dwóch kart graficznych z górnej półki się nie obejdzie. Na GTX 670 - karcie za 1500zł na najlepszych mozliwych ustawieniach w Max Payne 3 w MENU [!] jest zaledwie 40fps, wyobraź więc sobie jak animacja zjeżdża gdy zaczyna się zadyma...

Gość effendi360

i5 2500K

Asrock P67

7870/7950/7970/660Ti/670 - wedle preferencji i budżetu, reszta - im taniej tym lepiej, większego wpływu na wydajność poza dyskiem nic nie będzie mieć.

Edytowane przez effendi360