Madejus 3 Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Witam! Mam otóż problem ze starym kompem, którego chciałem reaktywować. Pojawił się jednak problem po podłączeniu zasilania. Otóż, gdy tylko włączę komputer, a właściwie podłącze kabel do zasilacza, to nie muszę wcisnąć przycisku od włączenia komputera, gdyż ten sam się uruchamia. Dodatkowo procesor wariuje z obrotami, gdyż ma raz wysokie, raz wolne i tak kilka razy. W tym czasie dysk również się uruchamia kilkakrotnie. Następnie po tych czynnościach ładuje się bios, a następnie Windows. Dodam, że przy wyłączaniu komputera jest podobnie, gdyż jak tylko się z systemu wyloguje, to robi się czarny ekran i znowu dostaje wysokich obrotów(coś z napięciem?) i nigdy się nie wyłącza. Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Odłącz zasilanie i wyjmij baterie z płyty głównej na dwie minuty albo przestaw zworkę ClearCMOS. Edytowane 9 Grudnia 2012 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
Madejus 3 Napisano 9 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Otóż wymieniłem nawet baterię na nową, nie przyniosło to również żadnych zmian. Płyta główna to Asus P5GD1-FM i zworki raczej nie przestawię. Cytuj Link to post Share on other sites
ruffio 4 Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Sprawdź na sprawnym zasilaczu. Cytuj Link to post Share on other sites
Madejus 3 Napisano 10 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Zasilacz zmieniony - to samo. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Kondensatory na płycie głównej nie są przypadkiem spuchnięte ? Jak są to trzeba je wymienić. Cytuj Link to post Share on other sites
Madejus 3 Napisano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Nie, nie są. Cytuj Link to post Share on other sites
impli 8 Napisano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Odepnij zasilanie z płyty głowej oraz z dysku/napędu. Włącz komputer zobacz czy jest ok. Jak możesz to odpal jakiś linux lub windows mini z płyty i zobacz czy jest dobrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Madejus 3 Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dowiedziałem się, iż zasilacz, który był wcześniej dołączony do płyty uległ spaleniu, poprzez przepięcia. W takim razie uważam, że z tej płyty już nic nie będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts