KUCIR 34 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam, Chciałbym się dowiedzieć jaka jaka jest maksymalna częstotliwość do procesor Athlon X4 935 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 A kłaniam się nisko i już spiesze z odpowiedzią-do tego procesor procesor-zależy od pogody ale z 2giga jak nic bedzie. Cytuj Link to post Share on other sites
KUCIR 34 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Pisałem o częstotliwości. Nie o pojemności. Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Nikt ci tego nie powie sam musisz znaleźć jego maksymalne zegary metoda prób i błędów. A widzę, że kolega @rezerwuar zaczyna mieć dość pytań z powietrza Ps Google nie gryzie poczytaj to: http://www.purepc.pl/podkrecanie/poradnik_podkrecanie_procesorow?page=0,9 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość rezerwuar Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Pisałem o częstotliwości. Nie o pojemności. A faktycznie-mój błąd- chodziło mi oczywiście o 4,16GHz ale konieczny jest suchy lód. Cytuj Link to post Share on other sites
KUCIR 34 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Wiesz szukania tego w google mam już po ***** Miałem nadzieje że forumowi spece lub ludzie którzy posiadają ten procesor mi to powiedzą Cytuj Link to post Share on other sites
Bakak 661 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Wiesz szukania tego w google mam już po ***** Miałem nadzieje że forumowi spece lub ludzie którzy posiadają ten procesor mi to powiedzą Napisze to najprościej jak się da. Nie ma takiej opcji żeby ktoś ci to podał na tacy. Musisz sam znaleźć maksymalne zegary. Poczytaj ten art. co ci podesłałem. Każdy procesor inaczej się kręci. Cytuj Link to post Share on other sites
Yamakasi512 63 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Procesor procesorowi nie równy,to znaczy że ja jakaś sztuka się podkręci na np 4.0Ghz to inna wcale nie musi.Zależy też od chłodzenia,płyty głównej,napięcia itd.. także nie dowiesz się do póki nie spróbujesz,a nikt ci nie określi dokładnie jakie będziesz miał taktowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Robcio5551 43 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Maksymalne częstotliwości dla tego procesora są różne . Wszystko zależy od ilości krzemu w procesorze , od sekcji zasilania procesora na płycie głównej , od napięcia itp. Myślę że na 3.7-3.8Ghz powinno pójść przy dobrym chłodzeniu . Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Ok 4ghz zrobi Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts