Jivoha 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam, a ja mam takie pytanie. Używam komputera do powiedzmy nie codziennych rzeczy. To znaczy gram w pokera online i często gęsto mam otwarte 12 stołów + do tego program trackujący moje rozdania + do tego camtasie 7 + conajmniej 6 zakładek w Operze. Obecnie posiadam Laptopa Asus K70IC-TY009V T6600/GT220M/4GB 800Mhz/500GB 5400Rpm no właśnie i to zaczyna kuleć szczególnie gdy godzinną sesję pokera nagraną w Camtasii próbuję skonwertować do jakiś normalnych rozmiarów w MP4 co zajmuje mojemu 3 letniemu dziadkowi 2.5h. Czy w tym wypadku zestaw na i3 2100 + jakaś HD 7750 1GB OC będzie wystarczająca w budzie ITX? W gry już raczej nie gram za stary jestem, czasu też na nie brak... Czy może jednak opcja i5 2500k + jakaś lipna grafika na AsRocku Pro3 styknie w zupełności na rzeczy, które chciałbym wykorzystywać? Dodatkowo chciałbym się zapytać czy przeskok w wydajności i czasie konwertowania będzie jakaś znaczna? bo jednak te 2.5h wybitnie mi się nie podoba ;/ I jeszcze na koniec czy może nie lepiej kupić Lenovo Y580 i cieszyć się dodatkowo mobilnością z dość konkretną kartą graficzną? Pozdrawiam i mam nadzieję, że mi pomożecie wybrać odpowiedni wariant. Cytuj Link to post Share on other sites
BMPlayer 29 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Nawet integra w procku 3570k powinna wystarczyć można na niej nawet crysisa 2 odpalić więc jest mocna Cytuj Link to post Share on other sites
Jaazik 162 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 A jaki budżet powiedz nam. Cytuj Link to post Share on other sites
Jivoha 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) 2,2k coś koło tego na bude ITX, a jak jednak Lenovo y580 no to wtedy wiadomo 3k pójdzie w ruch edit Zapomniałem dodać, że bez monitora bo mam Samsunga 2333HD Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Jivoha Cytuj Link to post Share on other sites
Djmnich 80 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Nawet integra w procku 3570k powinna wystarczyć można na niej nawet crysisa 2 odpalić więc jest mocna Ale na Asrock P67 Pro3 nie można używać zintegrowanej grafy Cytuj Link to post Share on other sites
kserax 26 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 To niech weźmie i5 3570k+płytę msi z integrą. Cytuj Link to post Share on other sites
Jivoha 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Serdecznie dziękuję za dotychczasową pomoc i proszę o dalszą Ja tak samo jak wy kiedyś pomagałem składać zestawy komputerowe, doradzałem, proponowałem, ale te czasy minęły lata już nie te poszedłem w inną stronę... dlatego proszę was teraz o szczegółową pomoc co i jak bo gubie się totalnie w tych chipsetach... A więc: http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-220M.46076.0.html Jak rozumiem ta karta graficzna to ta sama liga co HD 4000 z i5 3570k Szaleństwa tutaj nie oczekuję bo mi nie potrzebne... No właśnie piszecie o płycie głównej na chipsecie ubsługującym zintegrowaną kartą graficzną i wszystko by było dla mnie jasne bo wiem, że to chipsety H61, Z68, B75, Z77 i H77. Ale sprawa się komplikuje w momencie gdy chodzi mi o ITX (zresztą też już nie wiem jaki to ma być format bo chodzi mi o niewielką obudowę coś jak http://www.pcworld.pl/testy/opis/KOMP20103-PC_Factory_PC2_Aqua_H550530G.html niby napisane micro-ATX więc jak to jest? Ja potrzebuję właśnie takiej małej obudowy więc w Arest mam szukać m-ATX czy ITX? Dodatkowo chciałbym ,żeby było wyjście na hdmi bo chciałbym używać Monitora Full HD bo tam zmieszczę spokojnie 12 stołów. Hmm i co jeszcze? obudowa jakaś co będzie pasować i może miejsce na SSD... Tak samo nie znam się kurde na USB 3.0... mam dysk zew. 640GB leży i się kurzy, ale nie wiem czy będzie używać USB 3.0 czy tylko zwykły USB... Samo rozumiecie 4 lata bez ogarniania sprzętu komputerowego i robi się buba. Serdeczne dzięki za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Jaazik 162 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Na USB3 się używa specjalnych dysków. A w jakiego pokera grasz? Cytuj Link to post Share on other sites
Jivoha 0 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Texas Hold'em Sit'n'Go 45-man edit Co cóż szukam dalej innego forum może ktoś pomoże... Pozdrawiam Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Jivoha Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts