Carlito_89 4 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Witam, Jestem ciekaw Waszych opinii o kartach graficznych Zotac, dokładnie myślę o GTX 650 Ti Zotaca, cena w porównaniu do konkurencji ok, chłodzenie widziałem na żywo wizualnie lepsze od Pallita czy Gainwarda, na poziomie Gigabyte, ale co sądzicie o marce? Dzięki za wszystkie odpowiedzi, Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Marka nie ma żadnego znaczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Zależy. Jak PCB jest ref. to nie ma, jak jest modowane, to ma ogromne znaczenie. Cytuj Link to post Share on other sites
arunia19 15 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Oczywiście że ma znaczenie jeśli chodzi o niereferencyjne konstrukcje. Każda marka ma tam różne systemy chłodzenia jedne cichsze drugie głośniejsze , wydajniejsze albo mniej wydajniejsze.Inaczej też są skonstruowane mimo że ten sam Procesor graficzny. Jeśli chodzi o markę to wystarczy poszukać w googlach i wszystkiego się dowiesz na ich temat jest wiele opini. Palit i Gainward to nigdy nie byli mocarze jeśli chodzi o chłodzenie zazwyczaj bywało one głośne ale nie we wszystkich modelach. Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Marka nie ma żadnego znaczenia. To kupuj ZOTACA, PALITA, GAINWARDA Ciekawe dlaczego taki ASUS, EVGA czy MSI jest droższy w większości przypadków aaa rozumiem płacimy tylko za napis....... Cytuj Link to post Share on other sites
Lordonos 72 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Tak płacicie za napis na pudełku i inny kolor pcb do tego kilak rurek cieplnych wiecej i czasem 2 wentyle za miast jednego. A myslałeś że za co jak od kiedy pamięcią sięgam najgorszy palit zawsze najwięcej sie podkręcał i nagrzewał Ja jak miał bym brać GTX680 lub 670 to tylko nie referenta palita żadnych msi ani gigabytów. Carlito a jaki masz procesor może lepiej kupić Radeona 6870 ma 32 ropsy i 256bit DDR5. Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Lordonos Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 porównaj sobie więc takie chłodzenie Vapor-X np to tego z palita czy gainwarda, a będziesz wiedział , za co dopłacasz Cytuj Link to post Share on other sites
Aximus 41 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 porównaj sobie więc takie chłodzenie Vapor-X np to tego z palita czy gainwarda, a będziesz wiedział , za co dopłacasz Dokładnie, ale parametry grafy chyba nie różnią się aż tak? Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 (edytowane) nie, parametry w kartach tańszych często są wyższe , trzeba czymś zachęcić klienta do kupna (choć z reguły takie same, jedynie karty z dopiskiem OC, czy Superclocked albo Golden Sample, wiadomo , że są podkręcone fabrycznie) - ja zawsze wole te kilkadziesiąt złotych dołożyć, mieć lepsze chłodzenie, bo lubie karty podkręcać, a znowu kupić najtańszą karte i do tego dodatkowo chłodzenie to jeszcze drożej wychodzi Edytowane 7 Grudnia 2012 przez k0chan Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Tak płacicie za napis na pudełku i inny kolor pcb do tego kilak rurek cieplnych wiecej i czasem 2 wentyle za miast jednego. A myslałeś że za co jak od kiedy pamięcią sięgam najgorszy palit zawsze najwięcej sie podkręcał i nagrzewał Ja jak miał bym brać GTX680 lub 670 to tylko nie referenta palita żadnych msi ani gigabytów. Carlito a jaki masz procesor może lepiej kupić Radeona 6870 ma 32 ropsy i 256bit DDR5. juz w innym temacie pytalem,czy znajdzie sie wreszcie taki co go usunie z forum bo w koncu krzywde komos zrobi... do autora:dobre,niereferencyjne chlodzenie musi kosztowac,stad glowne roznice w cenie.sam pomysl:Palit z malutkim radiatorem i kiepskim wiatraczkiem kosztuje dajmy na to 400zl a jakies MSI z TwinFrozr powiedzmy 500zl..do tego jakies chlodzenia pamieci i sekcji zasilania .. ergo:tak,oplaca sie dolozyc troche pieniazkow i kupic karte drozsza,jednak gwarantujaca lepsze i cichsze chlodzenie Cytuj Link to post Share on other sites
pawelek198 7 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Carlito a ile będzie płacił za tgo Zotaca? Jak masz kasę to lepiej dołożyć do 7850 na agito.pl można znaleźć poniżej 700 zł. Na dłużej starczy, a za dopłatą wartą swojej ceny będzie naprawdę duży kop w porównaniu do tego 650 ti. Cytuj Link to post Share on other sites
Carlito_89 4 Napisano 7 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Carlito a ile będzie płacił za tgo Zotaca? Jak masz kasę to lepiej dołożyć do 7850 na agito.pl można znaleźć poniżej 700 zł. Na dłużej starczy, a za dopłatą wartą swojej ceny będzie naprawdę duży kop w porównaniu do tego 650 ti. Ok. 550 zł, ogólnie jestem z branży, lecz z trochę innego działu, mam możliwość właściwie większość tych kart fizycznie zobaczyć, to że marka ma znaczenie to dla mnie oczywiste więc większość odpowiedzi w tym temacie to dla mnie nic nowego. Byłem ciekaw waszych opinii konkretnie o firmie Zotac, bo tak jak napisałem w pierwszym poście mimo swojej ceny chłodzenie sprawia naprawdę pozytywne wrażenie zdecydowanie lepsze od reszty niszowych producentów, i przez moment przyszło mi do głowy czy spróbować tego Zotaca zamiast sprawdzonego Gigabyte żeby zbić kilka złotych z mojego zestawu. Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Karta całkiem solidna, posiadam ją. Zotac to klasa ta sama co Sapphire. Co dokładnie chciał byś wiedzieć ? Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Fenio Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Zotac to klasa ta sama co Sapphire Chyba jednak nie bardzo ZOTAC robi wszystko......... SAPPHIRE tylko dla AMD Cytuj Link to post Share on other sites
Carlito_89 4 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Karta całkiem solidna, posiadam ją. Zotac to klasa ta sama co Sapphire. Co dokładnie chciał byś wiedzieć ? Przede wszystkim praca chłodzenia, głośność itd? Może ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia odnośnie awaryjności kart zotaca? Chyba jednak nie bardzo ZOTAC robi wszystko......... SAPPHIRE tylko dla AMD A Zotac tylko Nvidie... Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) A Zotac tylko Nvidie... Racja zapomniałem że Nv kooperuje z tak kiepskim producentem i o tym zapomniałem..... Porównaj ZOTACA vs EVGA obaj producenci tylko produkuja dla Nv....... Sapphire to klasa w sobie jak EVGA Edytowane 8 Grudnia 2012 przez davidoff Cytuj Link to post Share on other sites
Carlito_89 4 Napisano 8 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Racja zapomniałem że Nv kooperuje z tak kiepskim producentem i o tym zapomniałem..... Porównaj ZOTACA vs EVGA obaj producenci tylko produkuja dla Nv....... Sapphire to klasa w sobie jak EVGA kolejna osoba która nie rozumie pytania... Zotac vs Evga to jest bez porównania, idiotą nie jestem. Cena też jest bez porównania. Pytanie o Zotaca jako firmę na które nikt mi konkretnie nie odpowiada, bo tak jak napisałem na początku, w przypadku GTX 650Ti sprawia o dziwo bardzo pozytywne wrażenie. Jestem z branży lecz do tej pory Zotaca nie sprowadzaliśmy aż tu nagle przy 650Ti sprawiło dobre wrażenie i stąd ten temat na tym forum... P.S. Chyba będzie trzeba w pracy po cichu potestować... bo konkretów tu się nie doczekam chyba... Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Carlito_89 Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Co do moich doświadczeń. Miałem 8800gt zotac, ale referent, choć z drugiej strony działa do dziś (8800gt wszystkich firm był dość awaryjny ze względu na słabe pamięci). Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Hans Olo Cytuj Link to post Share on other sites
pawelek198 7 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 kolejna osoba która nie rozumie pytania... Zotac vs Evga to jest bez porównania, idiotą nie jestem. Cena też jest bez porównania. Pytanie o Zotaca jako firmę na które nikt mi konkretnie nie odpowiada, bo tak jak napisałem na początku, w przypadku GTX 650Ti sprawia o dziwo bardzo pozytywne wrażenie. Jestem z branży lecz do tej pory Zotaca nie sprowadzaliśmy aż tu nagle przy 650Ti sprawiło dobre wrażenie i stąd ten temat na tym forum... P.S. Chyba będzie trzeba w pracy po cichu potestować... bo konkretów tu się nie doczekam chyba... Zotac nie jest aż tak popularną kartą wśród użytkowników. Może nie ze względu na jakieś problemy, ale bardziej na pewne rozpromowanie marek. To i opinii jest mniej. Ten Zotac działać to będzie działał Z hałasem też nie powinno być problemu, ale to już może właściciel wypowie się albo sam przerestujesz Też nie wiem jak z OC tej karty jak będziesz chciał podkręcać i wtedy głosnością. Ten gtx 650 ti Zotaca to ma obniżonie taktowania gpu i pamięci w porównania do tych droższych gtx 650 ti więc coś podkręcić pewnie można ten Twój model. Cytuj Link to post Share on other sites
mrgibbass 226 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Rozumiem że chodzi o tą: http://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-650-ti-zt-61101-10m-assassins-creed-iii-pc-527994/ a nie lepiej dołożyć do tej: http://www.morele.ne...-iii-pc-524853/ , konstrukcja na pewno solidniejsza a różnica w cenie 50zł Edytowane 8 Grudnia 2012 przez mrgibbass Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Jaki masz cpu i zasilacz? Cytuj Link to post Share on other sites
k0chan 814 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 nie no te chłodzenie w tym Zotacu wygląda katastroficznie, jakbym nie wiedział, że to Zotac od razu bym stwierdził Palit albo Gainward, pewnie że lepiej dołożyć do tego asusa - 2 wentyle, regulacja obrotów w takim MSI AB, i mamy błogą ciszę Cytuj Link to post Share on other sites
pawelek198 7 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Chłodzenie to faktycznie nie wygląda za dobrze, ale to już też tak jest z tym modelem gtx 650 ti. Gigabyte czy MSI podobnie wyglądają. No chyba, że weźmie się wersję gigabyte windforce 2 czy MSI twin frozr, ale to wtedy wychodzi cena ich jak 7850 i wtedy nie opłaca się ich brać. No i jest jeszcze ten asus jak widać poniżej 600 zł. Możesz przetestować tego 650 ti zotaca jak masz możliwość i zobaczyć czy będzie ci odpowiadał pod względem hałasu i temperatur. Mnie osibiście hałasy nigdy nie przeszkadzały. Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Jak cię stać to dołóż http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256b-d-h-d-pci-e-oc-r7850-1gd5-oc-502302/ Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 nie no te chłodzenie w tym Zotacu wygląda katastroficznie, jakbym nie wiedział, że to Zotac od razu bym stwierdził Palit Mimo wszystko jest ciche a radiator jest znacznie większy od tego w Palicie. Porównaj ZOTACA vs EVGA obaj producenci tylko produkuja dla Nv....... Sapphire to klasa w sobie jak EVGA Akurat EVGA szału nie robi z chłodzeniem na poziomie Palita http://www.todaystechonline.com/wp-content/uploads/2012/10/EVGA-GTX-650-Ti.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts