Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Jestem ciekaw Waszych opinii o kartach graficznych Zotac, dokładnie myślę o GTX 650 Ti Zotaca, cena w porównaniu do konkurencji ok, chłodzenie widziałem na żywo wizualnie lepsze od Pallita czy Gainwarda, na poziomie Gigabyte, ale co sądzicie o marce?

Dzięki za wszystkie odpowiedzi,

Pozdrawiam

Oczywiście że ma znaczenie jeśli chodzi o niereferencyjne konstrukcje. Każda marka ma tam różne systemy chłodzenia jedne cichsze drugie głośniejsze , wydajniejsze albo mniej wydajniejsze.Inaczej też są skonstruowane mimo że ten sam Procesor graficzny. Jeśli chodzi o markę to wystarczy poszukać w googlach i wszystkiego się dowiesz na ich temat jest wiele opini. Palit i Gainward to nigdy nie byli mocarze jeśli chodzi o chłodzenie zazwyczaj bywało one głośne ale nie we wszystkich modelach.

Tak płacicie za napis na pudełku i inny kolor pcb do tego kilak rurek cieplnych wiecej i czasem 2 wentyle za miast jednego.

A myslałeś że za co jak od kiedy pamięcią sięgam najgorszy palit zawsze najwięcej sie podkręcał i nagrzewał :)

Ja jak miał bym brać GTX680 lub 670 to tylko nie referenta palita żadnych msi ani gigabytów.

Carlito a jaki masz procesor może lepiej kupić Radeona 6870 ma 32 ropsy i 256bit DDR5.

Edytowane przez Lordonos

nie, parametry w kartach tańszych często są wyższe , trzeba czymś zachęcić klienta do kupna ;) (choć z reguły takie same, jedynie karty z dopiskiem OC, czy Superclocked albo Golden Sample, wiadomo , że są podkręcone fabrycznie) - ja zawsze wole te kilkadziesiąt złotych dołożyć, mieć lepsze chłodzenie, bo lubie karty podkręcać, a znowu kupić najtańszą karte i do tego dodatkowo chłodzenie to jeszcze drożej wychodzi

Edytowane przez k0chan

Tak płacicie za napis na pudełku i inny kolor pcb do tego kilak rurek cieplnych wiecej i czasem 2 wentyle za miast jednego.

A myslałeś że za co jak od kiedy pamięcią sięgam najgorszy palit zawsze najwięcej sie podkręcał i nagrzewał :)

Ja jak miał bym brać GTX680 lub 670 to tylko nie referenta palita żadnych msi ani gigabytów.

Carlito a jaki masz procesor może lepiej kupić Radeona 6870 ma 32 ropsy i 256bit DDR5.

juz w innym temacie pytalem,czy znajdzie sie wreszcie taki co go usunie z forum bo w koncu krzywde komos zrobi...

do autora:dobre,niereferencyjne chlodzenie musi kosztowac,stad glowne roznice w cenie.sam pomysl:Palit z malutkim radiatorem i kiepskim wiatraczkiem kosztuje dajmy na to 400zl a jakies MSI z TwinFrozr powiedzmy 500zl..do tego jakies chlodzenia pamieci i sekcji zasilania ..

ergo:tak,oplaca sie dolozyc troche pieniazkow i kupic karte drozsza,jednak gwarantujaca lepsze i cichsze chlodzenie

Carlito a ile będzie płacił za tgo Zotaca? Jak masz kasę to lepiej dołożyć do 7850 na agito.pl można znaleźć poniżej 700 zł.

Na dłużej starczy, a za dopłatą wartą swojej ceny będzie naprawdę duży kop w porównaniu do tego 650 ti.

Ok. 550 zł, ogólnie jestem z branży, lecz z trochę innego działu, mam możliwość właściwie większość tych kart fizycznie zobaczyć, to że marka ma znaczenie to dla mnie oczywiste więc większość odpowiedzi w tym temacie to dla mnie nic nowego.

Byłem ciekaw waszych opinii konkretnie o firmie Zotac, bo tak jak napisałem w pierwszym poście mimo swojej ceny chłodzenie sprawia naprawdę pozytywne wrażenie zdecydowanie lepsze od reszty niszowych producentów, i przez moment przyszło mi do głowy czy spróbować tego Zotaca zamiast sprawdzonego Gigabyte żeby zbić kilka złotych z mojego zestawu.

Karta całkiem solidna, posiadam ją. Zotac to klasa ta sama co Sapphire. Co dokładnie chciał byś wiedzieć ?

Przede wszystkim praca chłodzenia, głośność itd?

Może ma ktoś jeszcze jakieś doświadczenia odnośnie awaryjności kart zotaca?

Chyba jednak nie bardzo ZOTAC robi wszystko......... SAPPHIRE tylko dla AMD

A Zotac tylko Nvidie...

A Zotac tylko Nvidie...

Racja zapomniałem że Nv kooperuje z tak kiepskim producentem i o tym zapomniałem.....

Porównaj ZOTACA vs EVGA obaj producenci tylko produkuja dla Nv.......

Sapphire to klasa w sobie jak EVGA

Edytowane przez davidoff

Racja zapomniałem że Nv kooperuje z tak kiepskim producentem i o tym zapomniałem.....

kolejna osoba która nie rozumie pytania... Zotac vs Evga to jest bez porównania, idiotą nie jestem. Cena też jest bez porównania. Pytanie o Zotaca jako firmę na które nikt mi konkretnie nie odpowiada, bo tak jak napisałem na początku, w przypadku GTX 650Ti sprawia o dziwo bardzo pozytywne wrażenie. Jestem z branży lecz do tej pory Zotaca nie sprowadzaliśmy aż tu nagle przy 650Ti sprawiło dobre wrażenie i stąd ten temat na tym forum...

P.S. Chyba będzie trzeba w pracy po cichu potestować... ;) bo konkretów tu się nie doczekam chyba...

Edytowane przez Carlito_89

kolejna osoba która nie rozumie pytania... Zotac vs Evga to jest bez porównania, idiotą nie jestem. Cena też jest bez porównania. Pytanie o Zotaca jako firmę na które nikt mi konkretnie nie odpowiada, bo tak jak napisałem na początku, w przypadku GTX 650Ti sprawia o dziwo bardzo pozytywne wrażenie. Jestem z branży lecz do tej pory Zotaca nie sprowadzaliśmy aż tu nagle przy 650Ti sprawiło dobre wrażenie i stąd ten temat na tym forum...

P.S. Chyba będzie trzeba w pracy po cichu potestować... ;) bo konkretów tu się nie doczekam chyba...

Zotac nie jest aż tak popularną kartą wśród użytkowników. Może nie ze względu na jakieś problemy, ale bardziej na pewne rozpromowanie marek. To i opinii jest mniej. Ten Zotac działać to będzie działał :) Z hałasem też nie powinno być problemu, ale to już może właściciel wypowie się albo sam przerestujesz :) Też nie wiem jak z OC tej karty jak będziesz chciał podkręcać i wtedy głosnością. Ten gtx 650 ti Zotaca to ma obniżonie taktowania gpu i pamięci w porównania do tych droższych gtx 650 ti więc coś podkręcić pewnie można ten Twój model.

Rozumiem że chodzi o tą: http://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-650-ti-zt-61101-10m-assassins-creed-iii-pc-527994/

a nie lepiej dołożyć do tej: http://www.morele.ne...-iii-pc-524853/ , konstrukcja na pewno solidniejsza a różnica w cenie 50zł :)

Edytowane przez mrgibbass

nie no te chłodzenie w tym Zotacu wygląda katastroficznie, jakbym nie wiedział, że to Zotac od razu bym stwierdził Palit albo Gainward, pewnie że lepiej dołożyć do tego asusa - 2 wentyle, regulacja obrotów w takim MSI AB, i mamy błogą ciszę :)

Chłodzenie to faktycznie nie wygląda za dobrze, ale to już też tak jest z tym modelem gtx 650 ti. Gigabyte czy MSI podobnie wyglądają. No chyba, że weźmie się wersję gigabyte windforce 2 czy MSI twin frozr, ale to wtedy wychodzi cena ich jak 7850 i wtedy nie opłaca się ich brać. No i jest jeszcze ten asus jak widać poniżej 600 zł.

Możesz przetestować tego 650 ti zotaca jak masz możliwość i zobaczyć czy będzie ci odpowiadał pod względem hałasu i temperatur. Mnie osibiście hałasy nigdy nie przeszkadzały.

nie no te chłodzenie w tym Zotacu wygląda katastroficznie, jakbym nie wiedział, że to Zotac od razu bym stwierdził Palit

Mimo wszystko jest ciche a radiator jest znacznie większy od tego w Palicie.

Akurat EVGA szału nie robi z chłodzeniem na poziomie Palita

http://www.todaystechonline.com/wp-content/uploads/2012/10/EVGA-GTX-650-Ti.jpg