Irek. 0 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Panowie, po pierwszym podłączeniu czytnika do Asusa P8P67 czytnik działał. Wkręciłem go do obudowy na stale podłączyłem identycznie i ani nie dychnie! Lampka z zasilania na nim się nieświęci, nic nie czyta, system go nie widzi. Oczywiście podłączałem pod wszystkie gniazda na płycie. Podłączałem go pod inny PC i tez nie działa. Prosta sprawa czytnik padł, tylko dlaczego? Jeśli go wymienię czy nie stanie się z nowym to samo? Może czegoś nie wiem? W7 64bit. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez Irek. Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 A czytnik nowy? kupiony na gwarancji? Cytuj Link to post Share on other sites
Irek. 0 Napisano 6 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 Tak nowy z gwr. Tyle, ze już ożył. Nic więcej nie robiłem, ale był cały czas podłączony. Po którymś włączeniu PC zaczął działać. Rozmawiałem z kolega który właśnie złożył nowy PC, tez ma problem z czytnikiem ale w obudowie, którą kupił. W czytniku działa dźwięk, lampki itd. tylko dwa gniazda USB za chiny nie. System nowy, nawet 2 razy wgrywany, stery o.k itd. Dziwi mnie, ze jedna wtyczka z czytnika ma jeden osobny piaty pin GND? Druga ma tylko jeden w wtyczce czyli razem 4, normalnie. Może ktoś ma pomysł co tu świruje? Obudowa Cooler Master z czytnikiem ~150 zł. Płyta Asrock 970 Extreme3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts