Skocz do zawartości

Jaka karta graficzna nvidia do 600zl???

Recommended Posts

Witam . Mam zamiar zmodyfikowac moj sprzet. Dotychczas mialem gtx 275 ale powoli juz nie starcza na nowe gry. Tak jak w tytyle napisalem mam 600 zl i zastanawiam sie nad gtx 650 ti lub gtx 560 ti. Czy ten gtx 560 ti rzeczywiscie jest mocno wydajniejszy niz gtx 650ti?

Moj sprzet to :

Gigabyte GA-P55M-UD2

Intel I5 750

Ocz mod extreme pro 600w

Co sensownego mozecie mi polecic za sume 600zl???

Najbardziej sensowny to byłby zakup 7850.

gtx 560 ti nowego NA PEWNO nie opłaca się kupować, ale za 600 zł to i tak go nie kupisz nowego. Więc wchodzę w grę używki. 560 ti będzie wydajniejszy od 650 ti wielkość różnic będzie w zależności od gry, w niektórych są małe te różnice.

Tutaj masz całkiem fajny poradnik dla początkujących http://www.purepc.pl/podkrecanie/poradnik_podkrecanie_procesorow?page=0,6

chłodzenie rozumiem box? Jak tak to nie warto się bawić te proce tego nie lubią. Jak se uzbierasz np na HE1225 (chłodznie od Silentium PC ok 130PLN) to na 4.0 GHz spokojnie pójdzie.

Co do karty to jak mowiłem wcześcniej ja i inni. 7850 będzie idealny. Najlepiej wersja 2GB portem kupisz chłodzenie wykręcisz proca i tak myśle ze tak z 2 latka spokonie sobie pośmigasz. Na jakiej rozdzielczośći grasz?

Teraz z przesylka wyszla 695 :)

Wiec kupilem tego Msi 7850 jak zalecaliscie ale mam maly problem. Zrobilem formata. Wszystko ladnie zainstalowem na nowo ale niestety pokazuje mi ze max rozdzielczosc to 1600x1200. Wiecie moze gdzie lezy problem?

No i na dodatek obraz jest jakis taki niewyrazny...jakby bylo slabe odswiezanie ...jest teraz 60Hz

Probowalem jeszcze jakies sterowniki ekranu wgrac (LG W2243S) ale wyskakuje mi komunikat ze sa zainstalowane najnowsze i najlepsze. Windows nawet nie wykryl ze to LG tylko pisze ze to "rodzajowy monitor inny niz PnP"

Dodam ze przy uruchamianiu windowsa wyskakuja mi szybko 2 biale paski...nigdy czegos takieg nie bylo :(

A nie masz czasem troche za mały ekran?tak miałem ostatnio po przesiadce z gtx na hd 7970 rozchodziło sie o skalowanie które jest w opcjach catalyst(sterownikach od ati)oczywiste jest to chyba że odinstalowałeś stery od nvidii prawda??przywróć jeszcze monitora wartości do fabrycznych a i jak nie pomoże spróbuj obniżyć częstotliwość odświeżania monitora z 60 na 50hz.

Edytowane przez decrypterie

Nie wiem co to DVI i D-Sub. Wiem ze do koncowki od monitora musialem podlaczyc taka przejsciowke zeby podlaczyc kabel pod karte. Pod stara karta (260gtx) mialem obraz ostry jak zyleta i rozdzielczosc 1920x1080. Na poczatku jak wsadzilem tego radeona to mialem jeszcze zainstalowane stare sterowniki od nvidi ale zainstalowalem nowe z plyty i wszystko bylo ok. Dopiero dzisiaj jak zrobilem formata i na nowo zainstalowalem grafe to ten problem wyskoczyl.