jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Witam, jest dziwna sprawa, która się powtarza, mianowicie, kiedyś na moim 560ti grałem w dead islanda i tylko podczas grania w tą gre grafa dosłownie szalała, dostawała obrotów ogromnych nagle gdy wcześniej była cicho, zupełnie z nikąd wpadała na 70% obrotów, teraz na moim 7870 odpaliłem bo chciałem sobie pograć i to samo, tylko w tej jednej grze, sprawdzałem w innych i wszystko jest ok z kartą. to dość egzotyczny problem ale może ktoś się spotkał z tym i pomoże:) Cytuj Link to post Share on other sites
housebee 4 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Obroty wentylatorów są uzależnione od temperatury. Jeżeli uważasz, że dzieje się tak tylko dla tej konkretnej gry to sprawdź, czy w pozostałych grach osiągasz takie same temperatury. Zakładam, że nie Jeśli jest inaczej to pomyślimy dalej... Zainstaluj FurMark i obserwuj jak zwiększają się obroty wentylatorów w miarę wzrostu temperatury rdzenia. Generalnie nie powinno być za dużych 'skoków' obrotów, powinno przebiegać stopniowo, ale w miarę gładko. A jak z przepływem powietrza w Twojej obudowie? Masz jakieś dodatkowe wentylatory wdmu****ące/wydmu****ące? Cytuj Link to post Share on other sites
jarnuszkiewiczm 1096 Napisano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 właśnie najśmieszniejsze jest to że grafa ma 55 stopni w tej grze, i buczy jak odkurzacz bo wiatraki się włączają na max, a w np battlefield 3 mam 69 stopni i chodzą na 40% i jest cisza:) mam brutusa 310 uzbrojonego w 4 wiatraki 3x 120 i 1x 80 Cytuj Link to post Share on other sites
housebee 4 Napisano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 To co piszesz jest bardzo niepokojące... Czym sprawdzasz temperaturę i obroty? Jak to wygląda gdy puszczasz test FurMarka? Jeśli możesz to zrób screena i podeślij. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts