siso12 0 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Jak w temacie mam problem. Mam Windowsa 7 64Bit i zainstalowane 6Gb ramu. A w panelu sterowania pisze mi że mam zainstalowane 6Gb a obok w nawiasie jest napisane dostępne 1,92Gb. WTF ?! Pomóżcie. Cytuj Link to post Share on other sites
Buuren 68 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 (edytowane) 1. zobacz w BIOS'ie czy masz opcję "Memory Remap Feature" i ją włącz 2. nie wiem jaką masz płytę główną ale pamięci ram wsadź w slotach 1,2,3 ( koło siebie ) 3. upewni się, że pamięci nie są wadliwe Edytowane 5 Grudnia 2012 przez Buuren Cytuj Link to post Share on other sites
fantomaz 64 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 no u mnie jest zainstalowane 16GB, dostępne 14,2GB, to tak po prostu wyświetla reszta zajęta przez system, jeśli tylko windows zajmuje Ci tyle ramu to kaszana ;D Cytuj Link to post Share on other sites
mooleda 2 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 nie prawda, wchodzisz w start następnie w szukaj wpisz konfiguracja systemu, potem rozruch, opcje zaawansowane i tam ustaw maks pamięć. Pewnie masz ograniczoną do 2GB Cytuj Link to post Share on other sites
siso12 0 Napisano 5 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Dzięki pomogło w rozruchu miałem (tu nie wiem dla czego i nie śmiejcie się) było wpisane "0" Mam klawiaturę Logitech G510 przed zmianą na monitorku było wykorzystanie 66% średnio a teraz 22% świetnie. Nawet BF3 się wcześniej ciął i to mnie zdiwiło pon. mam I7 2700k , radeona hd7970, SSD I ram hyperx i takie tam nie będę pisał. Tak że wielkie pozdro i dzięki !!! Cytuj Link to post Share on other sites
mooleda 2 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Proszę Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Dzięki pomogło w rozruchu miałem (tu nie wiem dla czego i nie śmiejcie się) było wpisane "0" Mam klawiaturę Logitech G510 przed zmianą na monitorku było wykorzystanie 66% średnio a teraz 22% świetnie. Nawet BF3 się wcześniej ciął i to mnie zdiwiło pon. mam I7 2700k , radeona hd7970, SSD I ram hyperx i takie tam nie będę pisał. Tak że wielkie pozdro i dzięki !!! a to ciekawe!az u siebie sprawdzilem i tez mam wpisane "0" a winda i tak widzi 8Gb i nie ma niczego w nawiasie... Cytuj Link to post Share on other sites
fantomaz 64 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 a to ciekawe!az u siebie sprawdzilem i tez mam wpisane "0" a winda i tak widzi 8Gb i nie ma niczego w nawiasie... bo "0" to domyślne ustawienie i znaczy tyle, że ma wykorzystywać tyle pamięci ile jest zainstalowane Cytuj Link to post Share on other sites
DoberMan 29 Napisano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 chodzilo mi o to ze on mial tez 0 i niby bylo zle... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts