DarkFalcoN 2618 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam. Od pewnego czasu zauważyłem, że w trybie ZeroCore moja 7850 przy chwilowym rozruchu wentylatorów zaczęła wydawać dziwny dźwięk. Dokładnie taki jak na tym filmiku. http://www.youtube.com/watch?v=HjNXyq4wszE" Robiłem 15 minutowe sesje na 100% obrotów i nic. Czy to się kwalifikuje na gwarancje? Czy ktoś miał podobny problem? Jest to dość upierdliwe. Mam najnowsze beta catalysty System Win 7 x64 Cytuj Link to post Share on other sites
Szymon331 152 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Wygląda to na lekki luz w wentylatorze. Przy starcie wpada w lekki rezonans. Jeśli są to wentylatory zdejmowane to można by je zdjąć i założyć ponownie. Ewentualnie spróbować docisnąć (lekko) by ten luz nie powodował wibracji. Ewentualnie ustawić w sterownikach by wentylatory nie schodziły poniżej 20%. Będzie i chłodno i cicho a i nie będzie rezonansu przy ciągłych startach wentylatora. Pomijam fakt że te ciągłe starty skracają jego żywotność. Już lepiej by było gdyby cały czas chodziły. Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Raczej nie przyjmą na gwarancje Cytuj Link to post Share on other sites
DarkFalcoN 2618 Napisano 3 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) To nie fajnie. Wyobraźcie sobie jak to musi wkurzać. Z komentów pod tym filmikiem zorientowałem się, że tego nie da się ustawić w zerocore. Zauważyłem, żę jak w overdrive dam na 100% obroty to też przy przejściu z 20% na 100% słychać ten dźwięk. Na razie ustawiłem aby po 20min komp ocinał ekran i wentyle cały czas się kręca. Niestety to tylko półśrodek. dam111111 dlaczego tak sądzisz? edit: Dodam jeszcze, że przy starcie kompa w momencie naciśnięcia power w obudowie nie ma tego "harknięcia" Edytowane 3 Grudnia 2012 przez DarkFalcoN Cytuj Link to post Share on other sites
dam111111 522 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Napisałem raczej a nie napewno .Wszystko zależy od ludzi .A napisałem bo mam takie doświadczenie.Spróbować możesz Cytuj Link to post Share on other sites
Pieczarka_cal.PL 4 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Miałem to samo tylko że w zasilaczu. Taki sam dźwięk. tylko że u mnie coś się odkleiło w środku i musiałem troche pogrzebać. myślę że jakbyś dał rade odkręcić wentylatory (co nie powinno być zbyt trudne) to usuniesz problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts