Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Jak w temacie. Co wybrać Note czy Note II?

Specyfikacje obydwu znam, powstaje tylko pytanie czy warto dopłacać do Note II za NFC, czterordzeniowy procesor i większy RAM.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Ma być to zamiennik mojego Bolda 9900.

Telefon potrzebny mi jest do maili, internetu. komunikatorów, kalendarz, organizer, czasami film, czasami gra, twitter, facebook, czasem aparat fotograficzny i to chyba wszystko, tak w skrócie.

Stąd też moje pytanie czy warto dopłacać do Note II?

Edytowane przez vitno

Macałem obydwa, wiem jaką mają wielkość i liczę się z ich ponad przeciętnymi wymiarami ;]

Dlaczego Galaxy S III?

@Mixtape dlaczego Note II?

@xterio dlaczego Note I przy moich potrzebach? Jakie musiałbym mieć potrzeby wg Ciebie aby brać Note II?

No... nie jest :P Note II to po prostu nowsza generacja Galaxy Note. Jak masz możliwość to bierz najnowszą wersję Note. Miałem 1 generację w łapach i powiem szczerze, że on już jest dla mnie za duży pomimo iż mam SGS III. Note 2 jest większy ale został odchudzony po bokach i stał się przez to nieco wyższy. Osobiście jeszcze nie miałem Note II ale podobno ludzie bardzo go sobie chwalą. Pierwsza generacja dostanie(albo już dostała) Android'a 4.1 czyli interfejs i inne pierdoły będą takie same jak w Galaxy Note 2.

Vitno straszne zamieszanie robisz. Napisałeś ze chcesz zamienic swojego bolda na NOTE II badz NOTE. Więc zdrowy rozsądek podpowiada, że note bedzie dla Ciebie za duży. To jest prawie tablet. nie wyjmiesz go swobodnie nie odbierzesz rozmowy jedną ręką. po tygodniu go sprzedasz :)

@majormajewski Nie śmigam w pedalski rurkach:] Chodzę w normalnych spodniach(oczywiście nie urażając nikogo kto lubi rurki).

@Mixtape Możliwość może i mam, ale też trochę boli po kieszeni te 600zł więcej, za znowuż jakieś niezbyt duże ulepszenia, ale faktycznie możliwość mam i dalej rozważam I czy II

@Melman1980 Bawiłem się Note i korzystałem z niego przez chwile, na tej podstawie podjąłem decyzję o zmianie Bolda:) Nie jest to strzał w ciemno bez wcześniejszej próby zabawy tym telefonem. Wiem, że to jest prawie tablet i między innymi dlatego jestem nim zainteresowany.

Napisałeś, że ma to być zamiennik Twojego Bolda. Ja przez słowo zamiennik rozumiem coś analogicznego, a nie coś zupełnie innego :) S3 chociaz troszke jest zblizona wielkością. Uwierz mi, jeśli zakupisz Note odruchowo bedziesz szukal telefonu tylko do dzwonienia:)

mialem note i jest naprawde dobry

ma lepszy aparat niz s2 (blizej s3 - widac to na zdjeciach nocnych)

cholernie mocna dioda flash !

ogolnie fon wielki ale w kieszeni sie miesci ;)

note 2 wiadomo - nowszy i 2x wydajniejszy ale czy oplaca sie doplacac te 700-800zł ? twoj wybor :)

Mam dwóch kumpli , jeden ma Note I , a drugi ma Note II . Note I jest trochę szerszy , a Note II trochę węższy ale dłuższy . Note II zero przycięć , gierki wszystkie śmigają aż miło , ale tylna klapka po dłuższym graniu się lekko nagrzewa . Note I nie odczułem nagrzewania po dłuższym graniu , gierki chodzą płynnie , po wgraniu dużo śmieci zaczyna lekko lagować nawet w menu . Teraz pytanie czy warto dopłacać do Note II ? Moim zdaniem NIE , ponieważ Note I jest na tyle wydajny i dobry, że wszystko będzie śmigać , ma bardzo podobny wielkością ekran . Za niedługo wyjdzie oficjalny nowy rom to Note I będzie jeszcze szybszy .

• Popieram 1

Mi za dwa miesiące kończy się kontrakt na mojego HTC DesireHD i byłem pewien że kupię Lumie 920.

Dwa miesiące temu kupiłem Not II dla małżonki.

I teraz mam dylemat czy nie zdecydować się na Not-a.

Zrobił na mnie super wrażenie. Bawię się tym telefonem i im dłużej go mam w swoich rękach tym bardziej Nokia traci w moich oczach.

Ten telefon tylko z stałym dostępem do netu ma sens.

Wielkość w moim przekonaniu to duży +.

Jak ja bym miał dylemat I czy II zdecydowanie II.

Jak masz możliwość porównaj oba obok siebie bo wyświetlacz jest lepszy w II , tak mi się wydaje.

Pozdrawiam.

Edytowane przez ostryb

Podjąłem decyzję. Biorę Note I. Miałem obydwa telefony koło siebie i obydwoma się bawiłem Faktycznie, może i Note II czasem szybciej działa i ma NFC, ale z drugiej strony, u nas w Polsce NFC jest jeszcze na tyle słabo rozwinięte, że zanim to wejdzie do powszechnego użytku jeszcze trochę czasu minie.

Na moment obecny nie warto dopłacać do Note II takich pieniędzy, gdyby to była mniejsza różnica to czemu nie, ale nie w takiej sytuacji jak teraz.