mikey_pl 1 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Witam Serdecznie, Kto ma tego proca? Ile udało się wam wyciągnąć? Ja kurcze mam problem zrobić cokolwiek więcej niż 4,6Ghz. Nic wyżej nie udaje mi się osiągnąć, temperatura nie jest żadną przeszkodą. W idlu mam 25-32 przy pracy pasywnej chłodnicy, przy obciążeniu bf'em ~40. Jeśli komuś udało się wyżej prosiłbym o podanie konfiguracji. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Czym ciągnąłeś w górę? Samym mnożnikiem czy poleciała też szyna? Cytuj Link to post Share on other sites
mikey_pl 1 Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Przy 4,6 chodzi na 1,33v i mnożniku 46 Przy x47 się odpala, ale już 3dsmarka nie przechodzi. Zwiększanie napięcia nic nie daje. Jakakolwiek manipulacja szyną nawet o 2 Mhz i już nawet system nie wstaje. Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Wiesz, to że przejdzie sam benchmark to nie oznacza, że jest stabilny... A o ile próbowałeś zwiększyć napięcie? Cytuj Link to post Share on other sites
mikey_pl 1 Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Więcej niż 1,4 nie chcę próbować... Ja uznaję sprzęt za stabilny, w momencie kiedy przy normalnej pracy tzn. , winda + gry nic się nie wywala. Sztuczne obciążanie ma się nijak do codziennej pracy więc nawet na to nie patrzę. Cytuj Link to post Share on other sites
bonuz 665 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Każdy ma swoje sposoby... Cytuj Link to post Share on other sites
Tulio20 5 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Też uważam że to wina napięcia na procku. Cytuj Link to post Share on other sites
aleksander12 65 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Ja też zawsze sprawdzam procesor w użytkowaniu codziennym jak 2-3 tygodnie pochodzi wtedy jest stabilny . Ja na Twoim miejscu już bym go nie męczył bo masz fajne napięcie i szkoda go męczyć na wyższych po prostu taka sztuka i i takie oc . PS. Jeszcze zapytam internal PLL overvoltage na enabled?? Spread Spectrum ??? Loadline calibration jaki poziom?? Oszczędzanie energii masz włączone?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts