hantihax 0 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) No niestety trafiłem na temat rzeki jeżeli chodzi o kwiatuszki ze strony UPC w trakcie użytkowania ich usług. Forum przeszukane, nie znalazłem bliżej związanego z tym tematu w każdym razie. Miesiąc temu zdecydowałem się na podpisanie umowy z UPC. Opcja 30 mb/s na 9 miesięcy, brzmi świetnie. Do chwili, kiedy po wypuszczeniu montera z mieszkania usiadłem przed lapkiem. Skonfigurowałem router cisco, bo tak się składa że idzie nitka od modemu i stąd pod router także sygnał nadaje na reszte sprzętu a sam laptop jest podpięty kablet ethernet bezpośrednio z routera do lapka ( w tej chwili kanał idzie z modemu jednak problemu to i tak nie rozwiązało) Co mnie boli, po pierwszych dwóch godzinach zacząłem notorycznie tracić sygnał - router co chwila urywał połączenie po czym je odnawiał. Kiedy już się z tym uporałem, przeinstalowałem router przesiadłem się na nowy problem czyli p2p. Do tej pory z torrentami nie miałem problemów, korzystam głownie z publicow - tam najczęściej trafiam na promo nowych wykonawców. No i tutaj się rozczarowałem, bo po zabójczej prędkości 30 mb/s wpatruje się w monitor i widzę 20-60kb/s także spory sukces ze strony podpisanej umowy. W przypadku niektórych torrentów leci pięknie jednak w większości przypadków zastanawiam się nad wyrzuceniem gniota thompsona przez okno. W port forwarding się póki co nie bawiłem. Router linksysa jest nowością u mnie także zbytnio się na tym nie poznałem, thompson od UPC to powszechnie znane gó**o także tutaj raczej nic nie zrobię jednak w jaki sposób mogę pozbyć się ultra transferów p2p? Program Utorrent, firewall wyłączony, na bieżąco za to pracuje KIS. Karta sieciowa : Atheros AR9285 Wireless - czeski syf Edytowane 30 Listopada 2012 przez hantihax Cytuj Link to post Share on other sites
Ralphie 24 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Kolego miałem ten sam problem co Ty ustaw sobie DMZ w ruterze thomsona a komputer który będzie w nim umieszczony ( ip ) będzie bezpośrednio łączył się z internetem. Mi przy 120MB/s nic nie muli wszystko co powinno się łączyć łączy się. Czasem na problemy z lapkiem pomaga zmiana systemu kodowania z np AES na co innego np: wpa 2. czy coś tam. Pokombinuj , jeśli masz komputer ustawiony z DMZ nie musisz wtedy się bawić w port forwarding ( a gwarantuje że masz porty poblokowane przez ruter bo też miałem i w (bf 3 15 minut i wywalało ) Hmm jeżeli uważasz thomsona za gniota ok ale ja nie nażekam wole to niż np d-linka ( 2 były 2 się zjepsuły ) thomson 1 chodzi w moim starym mieszkaniu drugi w nowym i narazie dają rade:P Edytowane 30 Listopada 2012 przez Ralphie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts