donigorasso 0 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Witam , mam problem z komputerem. Podczas normalnej prace / grania / ogladania filmow zawiesza się na około 1 sekundu lub permanentnie. Zdarza się to co około 5-30 minut.Komputer kupiony na początku października . Problem występuje od dzisiaj. Windows 7 64 bit i5 2550k stock Kingston HyperX 2x4gb 1600 cl 6 Asrock P67 Pro3 Ocz StealthXStream 2 600W 80+ Gtx 660 asus Kingston HyperX 90Gb (system) , Lg400 dane i seagate barracuda 500 dane Cytuj Link to post Share on other sites
extremme 43 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) W menadzerze zadań, sprawdz procesy ile jest % na cpu. Edytowane 28 Listopada 2012 przez extremme 1 Cytuj Link to post Share on other sites
donigorasso 0 Napisano 29 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) W menadzerze zadań, sprawdz procesy ile jest % na cpu. Pulpit z minimalizowana Arma ~20% , ~50% arma II dayz Btw , sorry za składnie ,ale nie mam innej możliwości zamieszczenia wpisu na forum. Temat zakładałem 4 razy bo się komp zawiesił. Może to płyta główna? Edytowane 29 Listopada 2012 przez donigorasso Cytuj Link to post Share on other sites
lukegru 11 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 na 99% to będzie kabel od dysku - wymień na nowy (miałem tak dwa razy jak Ty - nakombinowałem się strasznie a i tak na końcu wymiana kabla rozwiązywała mi problem) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
donigorasso 0 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) na 99% to będzie kabel od dysku - wymień na nowy (miałem tak dwa razy jak Ty - nakombinowałem się strasznie a i tak na końcu wymiana kabla rozwiązywała mi problem) Usterka nadal występuje ;/ Może być to wina karty graficznej? (w starym komputerze na 280 gtx wystepowal ten sam dzwięk podczas ścin , ale pojawiały się równierz problemy z grafiką) Jakieś inne sugestie? Komputer zawiesza się podczas testu : FpuSinJulia w everescie.(każdorazowo) Usterka nadal występuje ;/ Może być to wina karty graficznej? (w starym komputerze na 280 gtx wystepowal ten sam dzwięk podczas ścin , ale pojawiały się równierz problemy z grafiką) Jakieś inne sugestie? Komputer zawiesza się podczas testu : FpuSinJulia w everescie.(każdorazowo) Problem występuje częsciej przy podłączonych urządzeniach do USB Edytowane 29 Listopada 2012 przez donigorasso Cytuj Link to post Share on other sites
extremme 43 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Może być to wina pamięci Kingston HyperX 2x4gb 1600 cl 6 masz w biosie ddr3 profil xmp ? bo te pamięci nie obsługują ci xmp 1.1 Edytowane 30 Listopada 2012 przez extremme 1 Cytuj Link to post Share on other sites
donigorasso 0 Napisano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Może być to wina pamięci Kingston HyperX 2x4gb 1600 cl 6 masz w biosie ddr3 profil xmp ? bo te pamięci nie obsługują ci xmp 1.1 Zaraz sprawdzę , jeśli stockowo to nie jest ustawione to raczej nie mam tego włączonego. Jedyną rzeczą która ustawiałem , była prędkość fan'ów bo były troche głośne. Sprawdziłem dyski , pamięć ram oraz kartę graficzną. Zuważyłem że problem ma mniejszą częstotliwość przy mniejszej ilości urządzeń podłączonych do usb , ale może to być zbieg okoliczności.Zmartiły mnie troche dzwięki na w okolicach karty graficznej podczas pracy.(odpalanie systemu , i potem random) http://w420.wrzuta.p...eiBXrP8/notatka Nie wiem skąd wytrzasnąłem ten cl6... Sorki , pomyłka. Pamięci to : Kingston HyperX ddr3 2x 4gb 1600mhz XMP X2 Cl9 Grey Ediotion(sandy bridge) Aktalnie pulpit 0-1 % cpu (przegladarka , skype , kilka programików) ram około 20%/ Edytowane 30 Listopada 2012 przez donigorasso Cytuj Link to post Share on other sites
Veeon 430 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Sprawdziłbym zasilacz, być może jest uszkodzony i daje złe napięcie co może powodować zwieszanie się komputera. Cytuj Link to post Share on other sites
00uvo00 9 Napisano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 mem test i heja zatnie się spróbuj pożyczyć od kogś pamiątki i znów mem test,ofc z dosa,to wykluczy przynajmniej pamięci potem mhdd również z dosa i heja jeden dysk potem drugi jak się zatnie tylko na jednym on powoduje jak na dwóch hmm został proc,mobo zasilacz,a nadtym się pomyśli zaś 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts