Danielov 2 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Witam chcę podkręcić procka do np.4.4 ghz. Wiem jak ustawić na sztywno, czyli mnożnik na 44 i napięcie najmniejsze lecz stablne, ale co zrobic aby procek nie hulał cały czas na 4.4 Ghz ? Czytałem że robi się to jakoś przez offset, ale u mnie offset można ustawiać jakoś procentowo np. +25% +50% +100% +12.5%, Więc się pytam co to u licha jest. Jeśli macie jakieś wskazówki co mam zrobić piszcie. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisMasteR 22 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 (edytowane) Ustaw offset na 12.5%. Ja przy takim offsecie ustawiam mnożnik na x45 co daje 4500 na zegar Z wyższymi zegarami jest już troszkę więcej zabawy Powiedz mi jeszcze jaką masz wersję Bios'u. Edytowane 28 Listopada 2012 przez CrisMasteR Cytuj Link to post Share on other sites
Danielov 2 Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 bios jest najnowszy jaki dostępny, niedawno aktualizowałem. A co to jest ten offset 12.5% ?? I czym się różni od 50%, 100%. Nie rozumiem tego co to zmienia i jak to stosować. Cytuj Link to post Share on other sites
CrisMasteR 22 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Offset to jest procentowa regulacja napięcia dla procesora. Przy podkręcaniu im wyżej podkręcasz tym dobierasz odpowiednio wysoką wartość offsetu w procentach. Równie dobrze możesz nie używać offsetu przy OC i ustawić napięcie własnoręcznie na sztywno. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts