Skocz do zawartości

Jaki monitor do gier 27" do 1000/1500 zł

Recommended Posts

Witajcie, poszukuje monitora do gier/filmów oraz do Xboxa. Interesuje mnie wielkość 27" w góre, za cene 1000 zł, moge dozbierać do 1500. Musi mieć przynajmniej 2 wejścia HDMI.

Przejrzałem już Wasze propozycje na stronie głównej, jednak nie znalałzme odpowiadającego mi 27calaka.

No niby ładnie sie prezentuje i nie jest drogi. Tylko martwi mnie to jedno wejście HDMI. Po co mi przełączka z Hdmi na DVI jak właśnie zależy mi na krystalicznej jakości dzieki HD.

Wyczytałem na popularnej stronie recenzji coś takiego o tym monitorze :

Typowy przedstawiciel monitorów marketowych, oparty o odmianę matrycy typu VA. Liderem w dopracowaniu matryc tego typu jest Samsung który jest jednocześnie właścicielem szeroko rozpoznawalnych oznaczeń PVA/S-PVA/c-PVA. Matryca MVA produkcji AU Optronics, zastosowana w BenQ GW2450HM, choć o tej samej zasadzie działania, ma wyraźnie gorszą równomierność rozświetlenia, pogorszoną dodatkowo przez podświetlenie LED i mniejszy kontrast wynikający z gorszego blokowania światła przez komórki ciekłokrystaliczne. Rzeczywisty kontrast nie przekracza 700:1, co w kontekście podawanego w ulotkach 5000:1 i dynamicznego 20 000 000:1, jest reklamowym kłamstwem powszechnym do tego stopnia, że nikt już nie zwraca na to uwagi, a ludzie od marketingu dopisują co sezon zero do kontrastu licząc, że komuś "wlezie w oczy".

Po co mi przełączka z Hdmi na DVI jak właśnie zależy mi na krystalicznej jakości dzieki HD.

newsflash - hdmi ma identyczny sygnał co DVI

Wyczytałem na popularnej stronie recenzji coś takiego o tym monitorze :

MVA, konkretne miejsce dla konkretnego sprzętu, problem w tym, że dla tamtych panów każdy monitor poniżej 2,5k jest poniżej krytyki

poniekąd mają rację, ale tylko poniekąd

Panowie przejrzałem mnóstwo modeli i dalej nie wiem, najbardziej jestem za tym chodź też czytałem negatywne recenzje:

Monitor LG 27" LED IPS277L

lub

Asus LED VE278Q HDMI DVI 2ms Gw.36

mentos7... jestem w podobnej sytuacji, im więcej czytam i przeglądam to tym bardziej nie wiem co kupić, miałem brać Benq z serii GW o którym piszesz powyżej jednak brak w nim jakiejkolwiek ergonomii co niestety bardzo mi się nie podoba.

Jacku, czytałem o tym monitorze Benq sporo. Jest to typowy sklepowy kit, stawiany na słabych częściach żeby był właśnie jak najtańszy.

Ponawiam pytanie, co myślicie o tych monitorach ?

Monitor LG 27" LED IPS277L

lub

Asus LED VE278Q HDM

A widziałeś nowego benqa gw2460hm? Wygląda zdecydowanie lepiej jednak nic jeszcze o nim w sieci nie ma.

• 1 miesiąc temu...

Asus MX279H zawsze to jakas alternatywa bardziej do ogladania filmow niz gry ale z obcojezycznych serwisow plyna cieple slowa o tym modelu, sprawdze jutro przed zamowieniem iiyamy w sklepie co mi powiedza o tym jesli chodzi o gry. Iyama G2773HS ja zamawiam to jutro bardziej do gry niz filmow i nie wyglada tak ladnie jak asus.

Kurczę już mam taki mętlik w głowie że szok... Piszę już w tylu tematach, pytam i dalej nie mogę podjąć decyzji. Na polu bitwy pozostają AOC i2757FM oraz BenQ GW2750HM, który lepiej sprawdzi się w grach/filmach, który oferuje lepsze kolory, kontrast oraz czerń? Naczytałem się negatywnych opinii o firmie AOC, że to najniższa półka monitorów, używają słabej jakości podzespołów, cyrki są z gwarancją...