Skocz do zawartości

Sony Xperia T co myslicie?

Recommended Posts

Telefon dość fajny. Dla mnie minusami są: niewymienna bateria, duże wymiary jak na 4,5" i brak przycisków sprzętowych, bateria nie zachwyca tylko 1800mAh. Adreno 225 jest w stanie walczyć za grafiką z SGS3 więc nie ma się co bać tej kwestii. Procek ma tylko 2 rdzenie ale to nowa architektura i daje sobie ładnie radę. Aparat mimo 13MP robi zdjęcia porównywalne do lepszych 8-ek. No i nie wiadomo jak za aktualizacjami bo poprzednie Sony do tej pory czekają Jelly Beana i wiadomo już, że w tym roku się go nie doczekają. Co do wyglądu to kwestia subiektywna, co do jakości to się nie wypowiem jako, że nie trzymałem go w łapie.

Posiadam ten telefon aktualnie i mogę wszystkim polecić. Przyciski ekranowe sprawdzają się bardzo dobrze - ich minus to to, że zabierają trochę powierzchni ekranu, przez co do dyspozycji użytkownika pozostaje ~4.3-cala.

Jest to bezpośredni konkurent dla HTC One X i SGS3. SGS3 jest brzydki (mydelniczka) i ma słabej jakości ekran (amoled = cukierkowe kolory, matryca pentile). HTC One X jest solidnie wykonany, ma świetny ekran, ale wg mnie jest trochę za duży. Xperia T jest wykonana z dobrej jakości plastiku (czarna wersja gumowana z tyłu), elementy są dobrze spasowane, jedyne do czego mógłbym się przyczepić to błyszcząca ramka dookoła ekranu (możliwe, że będzie się rysować).

Bateria nie odstaje od konkurencji. Procesor pomimo dwóch rdzeni jest bardzo wydajny (wykonany w nowszym procesie technologicznym). Nakładka Sony jest lekka i przyjemna.

Szczerze polecam ten model