Salem 363 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 A co jeśli oprogramowanie się wysypie? Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 nie wysypie, bo nie ma jak, podmieniasz tylko przyciski systemowe i tyle (metamorphem, zipthemerem, albo przez wbudowaną opcje w romie) Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 A no właśnie ciekawi mnie co jeśli się cały rom wysypie? Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 a czemu miałby się wysypać? jeśli by się wysypał, to na nowo wgrywasz flashtoolem Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 No w sumie też racja.. ale dziwnie bym się czuł bez klawiszy w telefonie Cytuj Link to post Share on other sites
hedzik 5 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 One S tez ma Super AMOLED Z tym sie nie moge zgodzic gdyz ma SLCD2 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Niby skąd masz takie dane ? One S ma ekran Super AMOLED o rozdzielczości 540x960 więc nie wiem co ty za farmazony wypisujesz. Cytuj Link to post Share on other sites
pimpek006 2 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Hmm? http://allegro.pl/htc-one-x-32gb-bialy-ideal-gdansk-tanio-i2825934312.html Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Dołóż 100-200 i masz gwarancję na 2 lata. Cytuj Link to post Share on other sites
pimpek006 2 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Polecacie jakieś sklepy z telefonami? Prócz allegro,tablicy itd. coś typu agito,x kom itd? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 28 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 W takich sklepach przepłacisz jakieś 200-300zł, szukaj od osób prywatnych na allegro. Cytuj Link to post Share on other sites
pimpek006 2 Napisano 28 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2012 Spoko Cytuj Link to post Share on other sites
misiek12_sdz 121 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Szkoda że zdjęcie bootloadera żeby wgrać custom rom w HTC=utrata gwarancji. A w One X custom rom z tego co widziałem to mus, poprawia prawie każdy aspekt. Telefon odżywa, kamerka w końcu ma ~30 fps a nie 20 jak na stocku no i bateria wytrzyma do wieczora przynajmniej, poprawia też temperatury, choć fon dalej ciepły~60-60st. Miałem podobny problem i chyba wybiorę SGSa, wymienna bateria to dla mnie mus (weekend poza domem nie zawsze wolne gniazdko) + slot sdxc na 64GB(lubię filmy/seriale oraz muzykę i 32GB to nieco mało). Ten HTC to ogólnie bardzo dobry fon ale nie dla mnie akurat. Co do Nexusa to radzę poczytać o jego problemach z wydajnością i throttlingiem zarówno CPU jak i GPU(Anandtech.com bodajże) a ekran wypada bardzo marnie w nim. Zwykły LCD, chyba nawet gorszy niż w LG 4x HD. No i brawa dla tego kto go kupi bo wszędzie jest "niedostępny" Edytowane 29 Listopada 2012 przez misiek12_sdz Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Kwestia odblokowanego bootloadera w htc nie jest taka oczywista. Będę informował na bieżąco, bo też mnie zainteresowała ta kwestia. Z tego co się dowiedziałem do tej pory to rzekomo samo odblokowanie bootloadera nie = utrata gwarancji, dopiero wgranie niestandardowego softu, a potem uszkodzenie = utrata gwarancji. Napisałem do serwisu w tej sprawie, ponieważ przez telefon nie potrafili mi jednoznacznie odpowiedzieć. EDIT: Pracowali nad S-OFF (metoda bez używania htcdev.com) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1604300 ale ucichło. Niestety serwis twierdzi, że naprawy będą odpłatne Edytowane 29 Listopada 2012 przez Shaco Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 kiedyś słyszałem że dopóki nie zwalisz telefonu nieoficjalnym romem, to gwarancja z odblokowanym bootloaderem będzie rozpatrzona, ale jak jest naprawde, to nie wiem Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Jest jeszcze możliwe ponowne zablokowanie bootloadera, zapytałem serwis co jeśli jest komunikat "relocked". HTC samo w sobie trochę umywa ręce. Rozmawiałem z taką miłą Panią ze 20-30min i przyznała mi rację, że jak odblokuje się bootloader, a zostanie standardowy soft (ten który był obecny przy odblokowaniu) to serwis ciężko będzie miał stwierdzić jakim cudem oprogramowanie mogło wywołać usterkę. Przecież było standardowe? No ale to jest cienka linia i właściwie zależy tylko od serwisu. Cytuj Link to post Share on other sites
misiek12_sdz 121 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 (edytowane) Bootloader odblokowujesz przez stronę HTC. Mają dane twojego urządzenia, skorzystanie z tej strony na 100% unieważnia gwarancję(Słowo może brzmi tak na prawdę MUSI nie zmienili tego od dawna ale tak jest ). Czytałem o ty dużo na XDA w końcu ktoś z Polski się obszernie wypowiedział na ten temat przytaczając całą rozmowę z kumatym z HTC. Inna sprawa to taka że na serwisie mogą się nie zorientować z czym mają doczynienia i naprawią. Nie da się z powrotem zablokować BL na HTC. Zawsze zostanie ślad. To samo było na Sensation ale tam jakiś geniusz wpadł na inną metodę gdzie można było odblokować bez udziału strony htc- defacto bez ich wiedzy. Wtedy można było śmiało rootować fona i wgrywać nowe romy. Jeszcze inna sprawa to to że unlock na One X jest bardzo skomplikowany (dużo pisania w linii komend, wielokrotnie odpinanie telefonu od usb i znowu kombinacje, jeśli ktoś się na tym zna to mimo wszystko zajmuje to z wgraniem romu ponad 30min) HTC mnie tym sniechęciło bo baterię i slot na SD może bym jakoś przebolał. E: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1716709 kolo z XDA ale miał jeszcze 2 rozmowy przytoczone słowo po słowie gdzie konsultant 5x przyparty do muru pytaniami stwierdził bez cienia wątpliwości że po fakcie odblokowania, wszystkie naprawy będą odpłatne (tutaj jakiś kolo walczył w sądzie bo nie chciał mieć wymienianej płyty głównej tylko dla tego że fon był odblokowany, HTC musi oddać fon w stanie jak z fabryki, jeśli wykryją modyfikacje- po prostu wymieniają element na nowy a Ty płacisz) Edytowane 29 Listopada 2012 przez misiek12_sdz Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 (edytowane) Tak jak mówię, wszystko zależy od serwisu, jeśli masz standardowy soft to jak Ci udowodnią, że to on spowodował usterkę? Pani z HTC powiedziała mi, że samo zdjęcie blokady z bootloadera nie = utrata gwarancji (o czym pisałem wyżej), dopiero ingerencja w oprogramowanie i np przegrzanie telefonu spowoduje jej utratę. Wydaje mi się, że warto zaryzykować dla lepszego wykonania i ładniejszego softu niż ten w samsungu. Zawsze możesz wytłumaczyć, że ściągnąłeś blokadę z ciekawości i nic z tym dalej nie zrobiłeś, bo w końcu się nie przydało - przecież masz standardowy soft. Na razie jestem pewien na 100%, że jeśli jest w bootloaderze "unlocked" to wykonają naprawę, ale odpłatnie. Wysłałem zapytanie co jeśli jest "relocked". Np wymiana płyty głównej to ok 700pln. Po wklejeniu bootloadera z napisem "relocked" otrzymałem taką odpowiedź: Regenersis (Warsaw) Infolinia 08:54 (1 godz. temu) do mnie Każdą sytuację jaka ma miejsce z odblokowanym bootloaderem jest rozpatrywana indywidualnie. Pracownicy Infolinii nie są w stanie Panu jednoznacznie odpowiedzieć na obecną chwilę jak wyglądałaby obsługa. Edytowane 30 Listopada 2012 przez Shaco Cytuj Link to post Share on other sites
jempierozki 162 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Jeszcze inna sprawa to to że unlock na One X jest bardzo skomplikowany (dużo pisania w linii komend, wielokrotnie odpinanie telefonu od usb i znowu kombinacje, jeśli ktoś się na tym zna to mimo wszystko zajmuje to z wgraniem romu ponad 30min) HTC mnie tym sniechęciło bo baterię i slot na SD może bym jakoś przebolał.bez przesady, odblokowanie bootloadera to nie ponad 30 min, więcej jak 15 minut te operacje nie zajmą i nie jest to jakieś szczególnie trudne (masz dobra instrukcje odblokowania, to zrobisz to z łatwością) Cytuj Link to post Share on other sites
jowita 0 Napisano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Zapraszam do wypełnienia ankiety widzę ze są tu sami eksperci smartfonów wiec ankieta jak najbardziej dla Was http://www.ankietka.pl/ankieta/100385/badanie-preferencji-konsumentow-na-rynku-smartfonow.html Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 wszyscy chyba cie nie lubia bo polecaj ci telefon plastikowy a taki jest tylko dla dzieci do lat 3 wybor jest prosty kup iphone 4 jezeli masz ciut wiecej kasy to iphona 5 poniewaz to jedyne rozwiazanie zebys nie mial zawieszek telefonu,plynny system !!! Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Zacznijmy od jednej rzeczy - miałeś telefon z Androidem w ręku? Zapraszam do wypełnienia ankiety widzę ze są tu sami eksperci smartfonów wiec ankieta jak najbardziej dla Was http://www.ankietka....smartfonow.html Trochę te specyfikacje i wybór modeli ni pies ni wydra.. Cytuj Link to post Share on other sites
BULDOGGG 21 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 oczywiscie ze mialem/dzieki temu mialem porównanie galaxy s2,s3 mimo wszystko jak na flagowe telefony system na pierwsze oko dziala sprawnie.......ale tylko na poczatku Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Jak nie umie sie zadbac potem.. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Ja mam SGS3 już ładnych parę miesięcy, nic nie grzebałem nic nie przestawiałem, telefon zawalony aplikacjami i innym gównem a telefon chodzi lepiej od iPhone'a. Nie do wiary prawda ? 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts