Skocz do zawartości

Jaka karta graficzna do mojego zestawu?

Recommended Posts

Posiadam o to ten sprzęt:

AMD Phenom II X4 965 3.40Hz

MSI 760GM-P21 AM3+

Zintegrowana Karta Graficzna Radeon 3000HD

DDR3 4GB 1600MHZ

Zasilacz Akyga 400W ATX

Chciałbym do tego zestawu kupić lepszą kartę graficzną nie zmieniając zasilacza. Da radę? Nie obchodzi mnie zmiana zasilacza. Wiem że nie jest idealny. Proszę podać mi karty graficzne jakie mogę do tego zestawu dodać. Podobno mogę dodać Geeforce 9600 gb a Skyrim będzie spokojnie chodził. Jakie jeszcze?

Gość rezerwuar

hd4850

hd6670

hd7750

kart jest pełno w tym przedziale cenowym... podaj jakąś dokładniejszą kwote

czyli gigabyte spokojnie można brać w tej cenie? chyba, że gdzieś jest sapphire za 440zł

Poszukaj w necie testu odnośnie głośności.

czyli wezmę:

http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd-7770-oc-1gb-ddr5-pci-e-box-84-587615.html

cenie bardziej stabilność niż wydajność, a i zawsze mogę ręcznie sobie ją spróbować podkręcić, oczywiście działa to także w drugą stronę czyli możecie wziąć rev. 1 i lekko obniżyć suwaczek, gdyby było niestabilnie...

no i farcry 3 za darmo;D

Czyli możesz mieć kartę klasy Radeona 7770 ale Ty wolisz starego i słabego 6750 tylko dlatego że nie chce ci się zmienić zasilacza za 100zł (np. Fortron 500W) ? Gdzie tu sens ? Jak padnie ta chińszczyzna i pociągnie za sobą resztę sprzętu to mogą się nie opłacić takie "oszczędności". Producent tej chińszczyzny podaje optymistycznie max 204W dla 12V więc nawet jak byś wybrał 6750 to i tak zasilacz będzie mocno obciążony.

Tylko żebyś nie wykazał się sprytem i kupił np zasilacz 600W jakiejś badziewnej firmy bo to nie tedy droga :) Ja miałem 600 watowy zasilacz cienkiej firmy i padł bez podkręcania sprzętu, więc kupiłem 500W markowej firmy i kręciłem ile weszło że poszła sekcja zasilania na płycie a nie zasilacz :D Na zasilaczu nie ma co oszczędzać.

Ok zmienię najpierw zasilacz, nie ma co ryzykować. Ciekawe co mi odpowie sprzedawca z Allegro odnośnie dodania karty graficznej. Jak coś padnie, zawsze mam tą gwarancję. Oczywiście jak mi sprzedawca doradzi dodanie jakiejś karty i wtedy komp padnie. Wiem wiem, że na Allegro nie powinno się kupować. Wierzcie mi to uczciwy sprzedawca. Są tacy co za tą cenę chcą sprzedać dwa rdzenie. Mój zestaw w Lipcu kosztował 800zł. Potrzebowałem kompa lepszego, bo 7 letni mnie już za bardzo denerwował.

AMD Phenom II X4 965 3.40Hz 400zł 24 miesiące Gwarancja

MSI 760GM-P21 AM3+ 175zł 24 miesiące Gwarancja

DDR3 4GB 1600MHZ 80zł 24 miesiące Gwarancja

Zasilacz Akyga 400W ATX 50zł 12 miesiące Gwarancja

Obudowa Tracer Janet BZ 50zł 12 miesiące Gwarancja

Usługa transportowa 27zł

Oddzielnie raczej mi się nie opłacało tego zestawu składać wtedy. Zmienię zasilacz na któryś z tych:

Mode Com FEEL III 500W

Chieftec 500W GPA-500S8 BOX

Wielkie dzięki za odpowiedzi.

Edytowane przez albinoski1989

Żaden z tych co podałeś. Chieftec z tej serii to wyjątkowo słaba jakość produkowana przez CWT z naklejką Chiefteca.

Moja propozycja to:

http://www.agito.pl/zasilacz-thermaltake-litepower-black-500w-221-576861.html

lub

http://www.agito.pl/zasilacz-ocz-corexstream-500w-sli-221-568688.html

To jedne z najtańszych zasilaczy dobrej jakości z prawdziwym 500W i zabezpieczeniami.

Edytowane przez Fenio