Gość t.luk Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Jak widać jak się chce to się da !Owszem, i w Brutusie też się da a nawet wcale bardzo nie trzeba "chcieć": http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2011/04/21.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Owszem, i w Brutusie też się da a nawet wcale bardzo nie trzeba "chcieć": http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2011/04/21.jpg Temat jest o chieftecu po co wywalsz z tym brutusem. W Lian Li też się da i co - mam nawrzucać fot z Lian Li od środka - po co. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Wstawiam to, żeby uświadomić / udowodnić Tobie i innym użytkownikom, że nie tylko w obudowach Chieftec da się wszystko ładnie uporządkować. Ty się ciągle wypowiadasz jakby nadal Chieftec był wzorem do naśladowania wśród obudów a wcale nie jest. Pora chyba otworzyć oczy? Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Komodus:Dla ciebie niech zostanie ten Chieftec to dobra obudowa i szafa gra bo my wiemy swoje i ty swoje.Jak była taka wspaniała to czemu przy niej nie zostałeś?nie ma co gadać bo autor już się raczej dowiedział co i owo. Ale autor- Masz fundusze to zakup polecaną obudowę. Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Tak to u mnie wygląda, obudowa nieco inna i inne pomysły na aranżacje: Ładnie nie widze dysków mje wsuwam z boku także kable zostaną widoczne dodatkowa mam ich 3 myśle nad usunięciem jednego. Dodatkowo mam z tyłu panel podłaczony do płyty ( te żółte kable SATA) może jak usune je to będzie ładniej w sumie nie korzystam z niego. Ale autor- Masz fundusze to zakup polecaną obudowę. fundusze mam co miesiąc średnio 1000 oszczędzam wiec nawet mógłbym się pokusić o obudowe za 500zł Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Masz takie fundusze i rozważasz tylko jakiegoś starego Chiefteca? Przecież to niemal "grzech" Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 T.luk on juz tego grata ma, teraz chce zmienic, ale komadus sie uwzial zeby zostal przy niej. Zmieniaj i tyle w temacie Autor myslales o R4-dobra buda, ale wiecej zostawiam to T.lukowi. Cytuj Link to post Share on other sites
Borron 0 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 R4 to naprawdę baaardzo fajna obudowa. Widziałem, macałem ale ostatecznie w swojej postanowiłem wprowadzić jedynie pewne usprawnienia. Porządek w obudowie miałem od zawsze i moim skromnym zdaniem nie jest to nic trudnego. Myślę, że w większości obudów da się wprowadzić nieco ładu :-) Potrzeba odrobiny pracy i czasem pomysłu. Czy wymaga to wydatku ok. 450zł na nową obudowę?? Niech zdecyduje zainteresowany tym tematem Davidoff. Gdybym teraz składał komputer od zera z pewnością wybrałbym R4 - jest cholernie ładna i praktyczna!. Pomimo tego, że po tym Chieftecu widać już upływ czasu to jednak nie planuję jej zmiany. Może brak jej rozwiązań z najnowszych produktów ale czy jest to faktycznie tak niezbędne? Choćby to, że nie mam pod palcem przycisku włączania komputera, jest umieszczony za klapką - w ramach udogodnienia ustawiłem w biosie włączanie spacją. Rozwiązania w niej zastosowane w zupełności mi wystarczają, w zamian za obudowę wymieniłem kilka innych komponentów w komputerze jak: panel usb 3,0, nowa klawiatura, wiatraki itp. Pozdrawiam :-) Cytuj Link to post Share on other sites
06radcho 1495 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 UP Macales-powiadasz, moze chuchales jeszce Nie no przyznam tu ze to dobra buda ale na rynku nie tylko ona jest:) grunt żeby obudowa podobala sie tobie. Cytuj Link to post Share on other sites
Borron 0 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Dokładnie, macałem macałem :-) I byłem zaskoczony jej wyglądem i wykonaniem. Sądziłem, że mam dużą i przestronna obudowę ale R4 jest naprawdę sporych rozmiarów i robi wrażenie :-) Może kiedyś, na tą chwilę nie jest mi potrzebna. Cytuj Link to post Share on other sites
komodus 35 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) T.luk on juz tego grata ma, teraz chce zmienic, ale komadus sie uwzial zeby zostal przy niej. Zmieniaj i tyle w temacie Autor myslales o R4-dobra buda, ale wiecej zostawiam to T.lukowi. Masz problem z percepcją? Ja napisałem, że szkoda wymieniać tak dobrej obudowy, a określanie jej mianem malucha przy Gladius M40, który to niby ma być mercedesem jest nieporozumieniem. Borron napisał co można w niej zrobić i dał foty jak dobrze ułóżył kable. Davidoff niech zdecyduje i pamiętaj są jeszcze na rynku inne marki niż tylko te 2 tzn. Silentium i Fractal Edytowane 26 Listopada 2012 przez komodus Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 @ UP Oczywiście, że są na rynku inne marki tylko po co ma się nimi teraz interesować skoro jednak zadecydował, że ostatecznie pozostaje przy swojej obudowie? EoT bo tylko wątek zaśmiecamy. Cytuj Link to post Share on other sites
davidoff 153 Napisano 26 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Panowie dziękuje za wszystkie rady. Ciesze się że są zwolennicy jednej jak i drugiej strony umożliwia to wymiane poglądów ( burze mózgów ) to bardzo dobra metoda znalezienia odpowiedniego rozwiązania. R4 super buda pytanie co poza funkconalnością otrzymam? tego raczej się nie dowiem bo nie porównają starego Chiefteca z nowymi budami. Finanse mam to nie jest problem lecz nie jestem bogaczem by wydawać kase na lewo i prawo. Nie należe do ludzi chwalących się wszystkim to że mam nową obudowe np R4 za rok wyjdzie nowa może R5 i już nie będzie taka nowa Każdy z Was ma racje, podjęcie decyzji jest bardzo ciężkie. Z jednej strony ile można czekać obudowa ma już 5lat są obecnie nowatorskie rozwiązania z drugiej zaś strony ta obudowa może jeszcze mi posłużyć spokojnie 2-3lata to kawał dobrej blachy może jeszcze mała modyfikacja i będzie jeszcze dłużej..... decyzja jest trudna Dziękuje za pomoc i zamienienie decyzji w koszmar..... nie no żartuje ciesze się że odpowiadacie i dzielicie się ze mną swoimi spostrzeżeniami. Edytowane 26 Listopada 2012 przez davidoff Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Owszem, kilka punktów widzenia zawsze się przydaje (tak samo, jak nie można sugerować się wynikami wydajności z jednego testu). Potem tylko samemu trzeba zadecydować co jest dla Ciebie priorytetem i wybrać Cytuj Link to post Share on other sites
student84 21 Napisano 29 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Posiadam obudowę Chieftec BH-01B-B-B od ponad 2 lat i jestem z niej zadowolony. Wygląd ... wiadomo to sprawa gustu, a o tym się nie powinno dyskutować. Jeżeli chcesz zmienić na coś innego z różnych przyczyn np. znudziała Ci się to wymieniaj. Masz kwit do rządzisz:-) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts