Skocz do zawartości

Obudowa Chieftec BH-01B-B-B

Recommended Posts

Wstawiam to, żeby uświadomić / udowodnić Tobie i innym użytkownikom, że nie tylko w obudowach Chieftec da się wszystko ładnie uporządkować. Ty się ciągle wypowiadasz jakby nadal Chieftec był wzorem do naśladowania wśród obudów a wcale nie jest. Pora chyba otworzyć oczy?

Komodus:Dla ciebie niech zostanie ten Chieftec to dobra obudowa i szafa gra bo my wiemy swoje i ty swoje.Jak była taka wspaniała to czemu przy niej nie zostałeś?nie ma co gadać bo autor już się raczej dowiedział co i owo.

Ale autor- Masz fundusze to zakup polecaną obudowę.

Tak to u mnie wygląda, obudowa nieco inna i inne pomysły na aranżacje:

Ładnie :) nie widze dysków mje wsuwam z boku także kable zostaną widoczne dodatkowa mam ich 3 myśle nad usunięciem jednego.

Dodatkowo mam z tyłu panel podłaczony do płyty ( te żółte kable SATA) może jak usune je to będzie ładniej w sumie nie korzystam z niego.

Ale autor- Masz fundusze to zakup polecaną obudowę.

fundusze mam co miesiąc średnio 1000 oszczędzam wiec nawet mógłbym się pokusić o obudowe za 500zł

R4 to naprawdę baaardzo fajna obudowa. Widziałem, macałem ale ostatecznie w swojej postanowiłem wprowadzić jedynie pewne usprawnienia. Porządek w obudowie miałem od zawsze i moim skromnym zdaniem nie jest to nic trudnego. Myślę, że w większości obudów da się wprowadzić nieco ładu :-) Potrzeba odrobiny pracy i czasem pomysłu. Czy wymaga to wydatku ok. 450zł na nową obudowę?? Niech zdecyduje zainteresowany tym tematem Davidoff.

Gdybym teraz składał komputer od zera z pewnością wybrałbym R4 - jest cholernie ładna i praktyczna!. Pomimo tego, że po tym Chieftecu widać już upływ czasu to jednak nie planuję jej zmiany. Może brak jej rozwiązań z najnowszych produktów ale czy jest to faktycznie tak niezbędne? Choćby to, że nie mam pod palcem przycisku włączania komputera, jest umieszczony za klapką - w ramach udogodnienia ustawiłem w biosie włączanie spacją. Rozwiązania w niej zastosowane w zupełności mi wystarczają, w zamian za obudowę wymieniłem kilka innych komponentów w komputerze jak: panel usb 3,0, nowa klawiatura, wiatraki itp.

Pozdrawiam :-)

T.luk on juz tego grata ma, teraz chce zmienic, ale komadus sie uwzial zeby zostal przy niej.

Zmieniaj i tyle w temacie

Autor myslales o R4-dobra buda, ale wiecej zostawiam to T.lukowi.

Masz problem z percepcją?

Ja napisałem, że szkoda wymieniać tak dobrej obudowy, a określanie jej mianem malucha przy Gladius M40, który to niby ma być mercedesem jest nieporozumieniem.

Borron napisał co można w niej zrobić i dał foty jak dobrze ułóżył kable.

Davidoff niech zdecyduje i pamiętaj są jeszcze na rynku inne marki niż tylko te 2 tzn. Silentium i Fractal :menda:

Edytowane przez komodus

Panowie dziękuje za wszystkie rady. Ciesze się że są zwolennicy jednej jak i drugiej strony umożliwia to wymiane poglądów ( burze mózgów ) to bardzo dobra metoda znalezienia odpowiedniego rozwiązania.

R4 super buda pytanie co poza funkconalnością otrzymam? tego raczej się nie dowiem bo nie porównają starego Chiefteca z nowymi budami. Finanse mam to nie jest problem lecz nie jestem bogaczem by wydawać kase na lewo i prawo. Nie należe do ludzi chwalących się wszystkim to że mam nową obudowe np R4 za rok wyjdzie nowa może R5 i już nie będzie taka nowa ;)

Każdy z Was ma racje, podjęcie decyzji jest bardzo ciężkie. Z jednej strony ile można czekać obudowa ma już 5lat są obecnie nowatorskie rozwiązania z drugiej zaś strony ta obudowa może jeszcze mi posłużyć spokojnie 2-3lata to kawał dobrej blachy może jeszcze mała modyfikacja i będzie jeszcze dłużej..... decyzja jest trudna

Dziękuje za pomoc i zamienienie decyzji w koszmar..... nie no żartuje :) ciesze się że odpowiadacie i dzielicie się ze mną swoimi spostrzeżeniami.

Edytowane przez davidoff