kopec23 10 Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Witam Mam Livebox'a i chciałbym zwiększyć zasięg sieci ostatnio w internecie znalazłem taki sprzęt: Access Point Ovislink WL-5470AP. Na allegro niższa wersja (Ovislink WL-5460) jest reklamowana jako wzmacniacz sieci WiFi, więc moje pytanie brzmi czy to faktycznie może tak działać, bo jakoś temu co na allegro piszą średnio wierze. Pozdrawiam EDIT: I jeszcze jedna sprawa jeśli ten WL-5470AP może działać jako wzmacniacz to czy da radę wzmocnić sygnał w drewnianym domu? Cytuj Link to post Share on other sites
TurboHydra 18 Napisano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 wszystko co ma funkcję repeater'a może wzmocnić, tzn wszystko co odbierze, rozsyła dalej. drewniany dom nie ma tu znaczenia. Zbrojone ściany mają Cytuj Link to post Share on other sites
marcimix 0 Napisano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Tak, ale bodajże LiveBox nie ma posiada technologi WDS. W jakim celu chcesz zwiększyć zasięg? EDIT: Proponuje D-Link DSL-2740B, wrazie czego dokupisz antenki. Router jest naprawdę świetny w porównaniu z Liveboxem... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts