Skocz do zawartości

Recommended Posts

A zatem chcę zakupić słuchawki przeznaczone do gier :) Mój budżet wynosi niestety tylko 160zł :( (niestety nic na to nie poradzę) zależało mi też na tym aby słuchawki posaidały dzwiek przestrzenny.

Zastanawialem się nad tymi modelami:

creative hs-850 draco

Sound Blaster Tactic3D alpha

Tritton AX120

RAZER CARCHARIAS (udało mi się znaleźć w cenie 149zł :) )

tak więc czekam na wasze opinie bądź też propzycję

Edytowane przez Lanori

"Zjawisko powstawania słuchawek klasy 4gamers

Szczerze, uważałem i nadal uważam że wszelkie Siberie, 5Hv2, czy też Fatal1ty są w mniejszym bądź większym stopniu przereklamowane, a polecane głównie na forach CS.. i co ciekawe, nie tylko ja mam właśnie takie zdanie na ten temat. Pojęcie słuchawek dla graczy powstało w celach czysto marketingowych – dobierając odpowiednie słuchawki stereo lub też z mikrofonem, uzyska się o wiele lepszy sprzęt. Gry nie stawiają przed słuchawkami w zasadzie żadnych większych wymagań. Jeśli więc słuchawki sprawdzają się bardzo dobrze w muzyce, głównie pod kątem separacji i rozmieszczania dźwięku, nie będą miały najmniejszego problemu z jakąkolwiek grą. Mic zawsze też można dokupić osobno co tylko pozornie jest kiepskim rozwiązaniem.

Tak samo można powiedzieć o słuchawkach 5.1. Ich dźwięk jest ekstremalnie sztuczny, ma się wrażenie że siedzi się w metalowym pudełku. Poza tym jest to sprzęt drogi i w cenie jaką trzeba za nie zapłacić można dostać już naprawdę niezłe słuchawki. O tym jak bardzo można się rozczarować, nawet w zakresie ich zdawałoby się właściwego przeznaczenia jakim są gry, można przeczytać w krótkiej ale dosadnej recenzji na łamach ITFans.pl pod TYM adresem.

Z kolei argumentowanie że dane słuchawki dla graczy są dobre bo jakiś tam klan ich używa, jest po prostu niewyobrażalną pomyłką – taki fakt nigdy nie był, nie jest i nie będzie dowodem na to że konkretne słuchawki są dobre, do tego najczęściej są one przekazywane członkom ekip na zasadzie sponsoringu ze strony danej firmy.

Wielu graczy nie zdaje sobie więc sprawy z tego że znaczek „for gamers” jest tylko znaczkiem doklejanym przez producenta. Istnieje sporo możliwości wyboru ponad popularnymi Fatal1ty, SteelSeriesami, czy też wynalazkami 5.1 zbierającymi tyle samo pochwał co krytyki. Popularność nie bierze się jednakże stąd że jest to „dobry sprzęt”, tak samo niepopularność rozwiązań znanych producentów z tego że jest tym „złym”."

http://www.techfanatyk.net/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/