Deus91Ex 26 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Zagraj na swoim PS3 fanboju w Alan Wake, zagraj w Wiedźmina 2, zagraj w Diablo III, zagraj w Starcrafta... Można tak wymieniać w opór, ale do ciebie i tak to nie dotrze. Bo dla ciebie i tak najlepszą grą jest 5-cio godzinny pokaz skryptów aka Uncharted oraz równie ambitnie wykonany Killzone. W takiego Wieśka 2 można grać (żeby przejść go od dechy do dechy), tyle co we wszystkie "exy" na PS3 razem wzięte, wyjątkiem jest może inFamous który jest chyba jedynym sandboxem w tym gronie. Max Payne 3 na PC wydany jest albo na 3 albo na 4 płytach DVD9 (nie pamiętam dokładnie). I faktycznie Rockstar zdecydował się na udźwiękowienie gry z pominięciem stratnej konwersji plików audio. W przypadku PS3 problemem nie jest pojemność nośnika, ale masakrycznie wolny odczyt BD. Tak apropos twojego "rzardu" o płytach DVD... płyta DVD9(-DL) powszechnie stosowany nośnik wśród gier PC, pozwala na zapisanie ~8,5GB danych. Przemnóż to przez wspomniane 22 @zerek wydajność we flopach liczy się ze wzoru, ma mało wspólnego z rzeczywistością. Z tego co kojarzę HD 7770 ma wyższą wydajność we flopach od GTX 670 (albo zbliżoną), a porównaj realną moc tych karcioszek. Nazywanie kogos fanbojem działa w dwie strony też nim jesteś fanbojem pecetków, Diablo 3 mam krap jakich mało, Alan Wake grałem na pc super gra, Wiedźmina 2 przeszedłem ze 4 razy świetny. Właśnie tu się mylisz bo ja umiem przyznać że na pc są fajne gry naprawdę ale jest ich mniej niż na konsoli, Grałeś kiedyś w którąkolwiek część Uncharted i przeszedłeś w 5h? chyba speedrun na izi. Najbardziej irytującym faktem jest to że on myśłi o gracz konsolowych jak o debilach którzy nie więdzą co dobre. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Po pierwsze wielokrotnie wspominałem że posiadam Xboxa 360, więc nie jestem żadnym zatwardziałym "only-PC". Po drugie PS3 też miałem, nawet gdzieś na forum wrzuciłem z nim zdjęcie xD -ukończyłem oba inFamous -ukończyłem trylogie Killzone, Resistance oraz Uncharted -ukończyłem Heavy Rain I konsolę sprzedałem, bo jedyny tytuł na horyzoncie na "plejkę" to The Last of US (z tego co chętnie bym zagrał, a na PC nie zagram) oraz Metal Gear (ale tutaj będę miał wersję na 'klocka'). Po prostu nie są to gry, które miałbym ochotę przejść jeszcze raz (może oprócz HR). W tych grach przeżywamy jedną z góry ustaloną przez autorów historię, w jeden z góry ustalony sposób (wyjątek inFamous). Skończyłem je (po parę godz. na tytuł) i nie żałuję że to zrobiłem, ale nic mnie przy tych tytułach nie zatrzymało. Bo kolejny raz przeciwnicy wyskakujący w tych samych miejscach, kolejny raz te same zniszczone budynki... po prostu już niczym mnie taki Uncharted zaskoczyć nie mógł. Stwierdziłem że 2 konsole to za dużo i jednej trzeba się pozbyć, a do "X'a" przekonało mnie Halo i porównanie Read Dead z wersją na PS3... Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 http://www.gram.pl/news/2013/02/18/sony-przedstawia-historia-ewolucji-playstation-czyli-krotkie-r-sum-przed-zapowiedzia-ps4.shtml Jeszcze tylko 2 dni 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Nie łapię tej zajawki, jak zobacze w sklepie na półce i uznam że warto, to kupię. Ale przeżywać że ktoś mi czymś machnie, czego nawet nie będę mógł dotknąć? Bez jaj... Ale przynajmniej dzięki wam dowiedziałem się co to jest 'hype'. Cytuj Link to post Share on other sites
Deus91Ex 26 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Ahh to będzie pikne aż sie spociłem z tego wszystkiego, oby ta generacja byłą najlepsza pod względem wszystkiego tego sobie zycze. Czuje się jak w święta lol Edytowane 18 Lutego 2013 przez Deus91Ex 1 Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Ahh to będzie pikne aż sie spociłem z tego wszystkiego Premiera prasowa konsoli i orgazm przez wdech... weźcie ludzie sobie życie prywatne rozkręćcie... bo jeśli ktoś się poci przy nowej zabawce, to chyba pora na kontakt ze specjalistą. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16130 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) Nie hejtuj tak, niech się dziatwa cieszy Chociaż jak tak teraz patrzę, to jest to trochę żałosne. Edytowane 18 Lutego 2013 przez sid vicious Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 (edytowane) http://www.gram.pl/news/2013/02/18/sony-przedstawia-historia-ewolucji-playstation-czyli-krotkie-r-sum-przed-zapowiedzia-ps4.shtml Jeszcze tylko 2 dni Ja też już sie nie mogę doczekać, jeszcze te gify na negafie dodatkowo podkręcają atmosferę Szczególnie liczę na jakiś pokaz last guardian. Jak coś to konferencja zaczyna się w środę o 24 tutaj https://us.playstation.com/meeting2013/ Edytowane 18 Lutego 2013 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
Fugens 20 Napisano 18 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Konsola jak konsola, ja tylko oczekuję tego aby gry były tańsze, nie chce wydawać 200zł na grę, w którą gram tylko w weekend jak mam czas dla siebie. Tańsze gry, ale pewnie tak nie będzie to tylko moje marzenie. Gdzieś czytałem, że konsole mają być tańsze od obecnych, bo twórcy więcej kasy od sobie dadzą na konsole, ale za to będą jeszcze droższe gry. Cytuj Link to post Share on other sites
.daft 433 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 podobna sytuacja ma miejsce w przypadku firm produkujących samochody - są tańsze ale części i serwis są drogie. nie spodziewałbym się obniżenia cen za gry bo jest ona dostosowana pod rynek amerykański gdzie gra kosztuje 49,99. dla kogoś kto zarabia np. $2500 to tak jakby u nas wydał 50 zł na grę. drogo? nie ( przelicznik 1:1 ). oszczędności mogą uzyskać dzięki wprowadzeniu sprzedaży elektronicznej bez nośników - płyt. nie znaczy to, że ceny zmaleją. @Deus91Ex - fanboystwo pełną gębą. chyba Ci rangę osobną przyznamy Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Śmieszą mnie ludzie którzy jarają się takimi rzeczami, jak np banda appleowców koczująca pod sklepem żeby kupić telefon he... Co do PS4 to okaże się niebawem co tam wsadzili ale xbox bedzie miał czas żeby być lepszym Edytowane 19 Lutego 2013 przez BARTOL48 Cytuj Link to post Share on other sites
Ladros 70 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Jak was śmieszą ludzie cieszący się na premierę PS4 to po co tu w ogóle wchodzicie. Po to jest ten temat. Cytuj Link to post Share on other sites
Deus91Ex 26 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) Premiera prasowa konsoli i orgazm przez wdech... weźcie ludzie sobie życie prywatne rozkręćcie... bo jeśli ktoś się poci przy nowej zabawce, to chyba pora na kontakt ze specjalistą. Pozwol że będę się podniecał czym mi sie podoba a moje zycie prywatne zostaw w spokoju ok? Jeszcze tylko jeden dzionek tralala ;D Czytałem że cena będzie się wachac w okolicach 300 funtów, czyli najtaniej jak dotąd extra. Edytowane 19 Lutego 2013 przez Deus91Ex Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Jak was śmieszą ludzie cieszący się na premierę PS4 to po co tu w ogóle wchodzicie. Po to jest ten temat. Stary, temat ten powstał celem -analizy "przecieków" -dyskusji na temat własnych oczekiwań -odniesienia do 7-gen Nie do publicznego przeżywania orgazmów jakie tutaj z kolegą Deus91Ex praktykujecie. Wymieńcie się telefonami, ustawcie gdzieś i możecie sobie jęczeć dowoli z dowolnego powodu. Wasze posty nie wnoszą absolutnie nic do dyskusji oprócz powiadomienia innych forumowiczów że jeden wzdycha, a drugi się poci... Jak się pocisz to sobie stopy talkiem wysmaruj. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Pojechałeś równo Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Zaproszenie po raz kolejny dostałem. To chyba już to na co wszyscy czekamy. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Crytek: nie grajcie w Crysis 3 na konsolach, kupcie mocne pecety! Zobacz więcej: http://www.chip.pl/news/rozrywka/rozrywka/2013/02/crytek-nie-grajcie-w-crysis-3-na-konsolach-kupcie-pecety#ixzz2LLeg7pL7 I to stety, czy niestety jest absolutna racja... producent do konsoli może dorzucić powiedzmy 20-30%, ewentualnie sprzedać ją po kosztach produkcji. Ale nie ma się co łudzić że PS(4) za 300 funciaków dorówna 5-6x droższemu PC'towi. Czynnik ekonomiczny pozostawiam już każdemu do przeanalizowania we własnym zakresie, ale w końcu wydajna stacja to nie tylko zabawka do gier. Cytuj Link to post Share on other sites
Deus91Ex 26 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 (edytowane) No i co z tego że nie dorówna leje na to i tak będa tam hiciory i pięknie wyglądające gry Jak The Last uf us wygląda teraz kozacko to nie powiesz mi mi że na 10x lepszym sprzęcie nie będzie konkretnie Kupujcie pecety za 10k tak by pograc w crysis głupiego który oprócz grafiki nic nie oferuje tak napędzajcie portfele producentom podzespołów gdzie karty graficzne wychodza co 2 dni to lepsza i z których nawet 50 % mocy nie jest wydobywane tak róbcie tak Bo liczy się mocny pecet ;D Edytowane 19 Lutego 2013 przez Deus91Ex 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16130 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Biadolisz facet, że aż głowa boli.Jak tu traktować twoje wypociny poważnie, jeżeli nawet nie potrafisz składnie ani poprawnie pisać. oprucz Jak nie jesteś w stanie ogarnąć podstaw ortografii to jakim prawem pchasz się do wypowiedzi w zakresie ekonomii, biznesu i hardware... Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Ten głupi Crysis jest produkcją otwartą... The Last of US to gra w stylu "patrz się w telewizor, my cię poprowadzimy za rączkę"... A to że ktoś porobił ładne bitmapy to tego pseudo-filmu to inna kwestia. Nie mówię że produkcja nie będzie godna uwagi, ale w żaden sposób nie może się w kwestii wykonania stawiać choćby i obok C1. Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Widzę wojenka PC vs Konsole... Dla mnie istnieje tylko PC, przy konsoli bym się po prostu nudził. Dlatego tylko z ciekawości czekam na PS4 i chcę zobaczyć jaką grafikę będzie w stanie wygenerować i przy ilu fps'ach. Cytuj Link to post Share on other sites
Caulfield 3 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 24h później, nadal gimnazjum. Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16130 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Bo to przez konsolowców cały ten nowoczesny gaming - prowadzenie za rączkę, oskryptowane do bólu gry, łatwizna, przeciętność i brak jakości wszędzie poza cutscenkami.Gra, z samego założenia, ma być interaktywną platformą dokonywania wyborów, a nie siedzenia w fotelu i naciskania "x" albo "o" podczas oskryptowanej walki z bossem. Nie mówię, że nie ma dobrych gier na konsole - ale jak mam siedzieć przed ekranem i gapić się w taki "interaktywny film" to już wolę prawdziwą kinematografię albo i książkę - zdecydowanie będzie to rozrywka lepszej jakości za mniejsze pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 sid akurat najbardziej filmowa z gier na PS3 - Heavy Rain, to moim skromnym zdaniem najlepsza gra na tą platformę ever. Gra jest oskryptowana do bólu, oprawą jak to konsolówka nie grzeszy, rozgrywka ogranicza się do klikania - chociaż fakt faktem daje spory zakres wyboru. Inna kwestia że HR jest jeden, w momencie w którym do podobnej mechaniki zaczyna się zbliżać co raz więcej produkcji zaczyna się to nudzić. Na dobrą sprawę mało która gra na konsole jest w pełnym tego słowa znaczeniu sanboxem, no chyba że mówimy o zubożonych wizualnie wersjach z PC (np. Farcry 3). Na ogół konsolowcy w "wojenkach" graficznych wymieniają tylko zaskryptowane popierdółki, bo te są najładniejsze. 95% ludzi (niestety) nie patrzy na różnorodność misji, sposób rozgrywki, czas poświęcony na grę... Musi wyglądać ładnie i wtedy jest dobre. Czy gdyby Uncharted miało grafikę porównywalną do Tomb Raider (powiedzmy '3') to ktokolwiek by się nim zachwycał? NIE. A Wiesiek 2 mógłby wyglądać jak Morrowind i dalej by znalazł rzeszę fanów. Niestety teraz przepis na "hit" to -ubrać znany patent w sprawdzoną otoczkę (zręczniościowa przygodówka Tomb Raider - Uncharted) -zrobić możliwie najładniejszą oprawę A/V -zgarnąć parę nagród od opłacanych portali 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16130 Napisano 19 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 No to jest właśnie smutne. Nie jestem wielkim przeciwnikiem tego typu gier nastawionych na A/V, bo czasem przyjemnie przy takim czymś przysiąść i niech mózg odpoczywa - natomiast krew mnie zalewa, jak ten typ gier promowany jest jako szczytowy, elitarny i "jedyny i słuszny" jak to ma miejsce pośród konsolowych fanboyów.To jest gatunek dla człowieka, który wraca styrany po robocie, siada i się relaksuje. Od gry jednak oczekuję, że poza czystą rozrywką, w jakiś sposób mnie pobudzi, zaintryguje, popchnie do odrobiny myślenia, rozważania, bądź da się zapamiętać z czegoś innego niż ładnych wstawek filmowych. Gra do której będę mógł wrócić za jakiś czas ponownie, zyskuje jeszcze więcej bo koszt zakupu takowej niejako rozkłada się na dwa. A puszczając dwie stówy w kanał za taką grę-opowieść na jeden raz - miałbym 10 biletów do kina (wliczając w to żarcie) i 10 różnych opowieści.Niestety rynek stoi teraz na tych casual gamerach którym myśleć się nie chce (nie obrażać się tu, w takim Uncharted się nie myśli i to fakt) ale za to chętnie wyskakują z kasy na takie gry. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts