Cepheus119 553 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 No troszke mnie to zaskoczyło też, z jednej strony nie chcialem pachnieć cebulą .. z drugiej widze, że faktycznie za 1600 - 1650 by poszła z pocałowaniem ręki . No nie jest źle, 210 zł za 3 miesiące zabawy - jakieś 60h gry. Wiadomo ps plus jeszcze itp .. ale generalnie całkiem ok. Teraz 5 lat bez grania ... to będą trudne lata coś czuje pełne pokus Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 (edytowane) " teraz 5 lat bez grania..." jak to??? Idziesz do pudła czy co? Edytowane 19 Lutego 2017 przez ruseus Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Hahahaha dobre:). No niestety mi się za dużo obowiązów i zainteresowań zebrało w jednym czasie i chwilowo muszę z czegoś zrezygnować a najmniej istotne w tych pasjach jest granie. Poza tym już na prawdę dawno się jakoś wyjątkowo dobrze nie bawiłem przy graniu .. koledzy też widzę trochę słomiany zapał, w Destiny pograliśmy z miesiąc, w BF1 ze 2 tygodnie .. w Overwatcha nikt ze mną grać nie chciał, także stwierdziłem, że też potrzebuję odpoczynku i to konkretnego. W 5 lat trochę się przetasuje na rynku, zobaczymy w co wtedy będzie dobrze wejść, planuję raczej PC ale kto wie. Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 No nie wiem. Ja bym się nie zarzekał na te pięć lat, i w klauzuli umieścił punkt odnośnie gier Indie czy cuś A co do PC. Od zawsze prawie byłem człowiek laptop. Im lżejszy, tym lepiej dla mnie , ale tym samym był słaby. Na PC nie grałem już z 5-7 lat, może więcej. Przez ten czas bawiłem się świetnie na X360, a potem na PS4. Wręcz gardziłem PCtem. Jakiś czas temu byłem zmuszony do kupienia mocniejszego laptopa. Ale jako, że przez 99% ten laptop by stał stacjonarnie na biurku, uznałem, że za te same pieniądze złoże 5x krotnie mocniejszego PC. Monitor już był(podłączony pod laptop), pozostała buda. Pomyślałem, że spróbuje w coś zagrać. W dobrej cenie wyrwałem Rocket League oraz Resident Evil 7. I teraz nie widzę najmniejszego sensu odpalać konsoli. Wszystkie gry działają lepiej, płynniej, do tego są nieporównywalnie tańsze. Do tego podłączyłem pada DS4. Marzenie Jedyne do czego trzymam konsolę teraz, to exy. Grier multiplatform na konsoli już nie tknę. Dlatego myślę, że PC to dobry kierunek, patrząc na to co Xbox robi ze swoimi grami, PS nie bedzie długo czekać na podobną decyzje chyba Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Na pewno będzie mi trochę żal The Last of Us 2, Red Dead Redemption 2 i .. Crasha Bandicoota to będzie gorzka pigułka ale resztę myślę, że przeżyje. Kryzys urodzaju w tym trochę pomaga. Smutne tylko, że 39 miesiąc mija i nadal brak Gran Turismo ... niech się wypchają Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 20 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2017 Jeszcze The Last of Us 2, albo Red Dead Redemption 2 to spokojnie bym przeżył... ale Crash?? No fucking way! Cytuj Link to post Share on other sites
Dejff0 13 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Panowie planuję zakup nowej/używanej ps4 slim. Czy są jakieś specjalne oznaczenia dodatkowe modelu na które trzeba zwrócić uwagę ? Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Nie. Cytuj Link to post Share on other sites
Dejff0 13 Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 czy ktoś orientuje się jakie są dokładnie wersje konsol ( nie modele tj ps, ps slim i pro) Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 PS4 (FAT) - CUH-1216A/B różnica między A i B jest chyba w dysku 500GB/1TB PS4 Slim - CUH-2016A/B podobnie jak wyżej różnica w dysku 500GB/1TB PS4 Pro - CUH-7016B Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi Cytuj Link to post Share on other sites
annakowalewska 48 Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) Mam pytanie, ma ktoś może dobre źródło (może być w języku angielskim) gdzie ktoś opisuje hardware,zasadzie działania - szczegółowo, ps3,xbox360, ps4 ? Wiem że pytanie z tyłka, ale ciekawi mnie ten temat - zwłaszcza poprzedniej generacji dlaczego taka architektura zapewniała powiedzmy kilkuletni byt itp. http://www.anandtech.com/show/1719/4 Edytowane 25 Lutego 2017 przez annakowalewska Cytuj Link to post Share on other sites
xGatki 28 Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 bo producenci maja sprzęt przed Sobą i optymalizują tylko pod niego to wychodzi dobra gra. Cytuj Link to post Share on other sites
Kazikamd77 0 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Problem z dostępnością PS4 Pro jak to możliwe ?Gdzie kupić, polecicie jakąś dobrą ofertę? Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Niestety musisz czekać na jakąś dostawę, bo póki co wyprzedane wszędzie. Najlepiej popytaj w MM/Saturnie czy wiedzą coś o dostawie najbliższej. Ostatnio była 9-10 lutego i po kilku dniach się rozeszły konsole. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Kazikamd77 0 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy do gry na monitorze w 1080 p jest sens dopłacania do wersji Pro? Cytuj Link to post Share on other sites
Gr4ndy 1741 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Jeśli kupujesz konsole tylko do grania w exclusive Sony- to jak dla mnie nie ma co dopłacać. Natomiast jeśli będziesz używać tylko konsoli do gier to jak najbardziej. Stabilniejszy framrate + wyższa rozdzielczość, czasem lepsze detale. Wszystko zależy od wydawcy. Sam kupiłem pro posiadając tv tylko 1080p. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Czy do gry na monitorze w 1080 p jest sens dopłacania do wersji Pro? Zrobię Quazowi trochę reklamy - Masz wszystko na ten temat w materiale wideo 2 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 Nie wszystko. W najnowszej wersji oprogramowania będzie tryb turbo, który dużo zmienia. Cytuj Link to post Share on other sites
Kazikamd77 0 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 A co to takiego ten tryb turbo? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 6 Marca 2017 Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 http://www.eurogamer.pl/articles/2016-02-09-digital-foundry-i-tryb-turbo-na-ps4-pro-rewolucja-dla-gier-bez-latek- Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Aktualizacja 4.50 dostępna Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Pobrane, ale nie mam na czym testować Cytuj Link to post Share on other sites
leki11 0 Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Porównania trochę nie mają sensu, konsola jest to zamknięty w pełni system. Kazda gra optymalizowana jest na tą konkretną generacje więc dla deweloperów stworzenie gry na konsole jest dużo łatwiejsze niż na PC gdzie wystepują tysiące kombinacji podzespołów. Warto sobie przypomnieć choćby przypadek gier na PS2 gdzie taki God of War2 wyglądał świetnie na tak starej konsoli. Cytuj Link to post Share on other sites
ShAd0w 0 Napisano 16 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2017 Pytanie, jak wygląda pad w wersji Playstation 4 Pro, a Slimie - ciągle się zastanawiam którą konsolkę sobie kupić, mam zwykły monitor 1080p - Pro wydaję się troszkę bardziej przyszłościowe, ale wracając brat ma fata PS4 i 2 pady. Jeden który dostał oryginalnie z fatem, a drugi nowy - stary szczerze bardziej mi się podoba, ładnie zalaminowane przyciski, przyjemne w dotyku analogi, nowy pad wg mnie ma słabszej jakości przyciski i analogi są jakieś takie szorstkawe, nie wiem czy ma to pomóc temu żeby nie ślizgały się palce, nie mniej jednak pad od fata lepiej leży mi w rękach - pytanie jak bardzo zdziwię się kupując Slima albo Pro w kwestii pada? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 17 Czerwca 2017 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2017 Pytanie, jak wygląda pad w wersji Playstation 4 Pro, a Slimie jest ten sam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts