Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 4

Recommended Posts

Warto wydać ~100 zł na Infamous: Second Son? Z tego co słyszałem to dosyć krótkie jest. Można się trochę pobawić po przejściu gry, czy to taki tytuł "na raz"?

To już sprawa indywidualna , jeden powie że warto drugi że nie ;)

Tutaj masz super cene , wersja Polska , pudełkowa w idealnym stanie wyniesie Cie z przesyłką 78.50 ;)

http://allegro.pl/infamous-second-son-po-polsku-poznan-sklep-i5255286844.html

Macie jakiś prosty sposób na ustalenie która przejściówka z 2 x minijack (stereo + mic) nada się do podłączenia słuchawek do Dualshocka 4? Konkretnie - chce podłączyć Steelseries Siberia V2 do pada. Czytałem w jakiś komentarzach, że mimo iż przejściówka mialła wyjście minijack 4 pin to nie działała.

• 2 tygodnie później...

Mam pytanko, przesiadam się z PC na PS4 i tutaj pytanie jak jest z grami na move? bardzo chętnie pograłbym coś na kamerce, ale czy są wg zapowiedziane jakieś sensowne gry ruchowe? na PS3\X360 nie było tak źle z tym. Ale bez sensu juz uważam iść w starszą generacje.

Mam pytanko, przesiadam się z PC na PS4 i tutaj pytanie jak jest z grami na move? bardzo chętnie pograłbym coś na kamerce, ale czy są wg zapowiedziane jakieś sensowne gry ruchowe? na PS3\X360 nie było tak źle z tym. Ale bez sensu juz uważam iść w starszą generacje.

A czemu nie znam paru ludzi którzy kupują teraz konsolki za grosze (najczęściej przerobione, ale to inna para kaloszy) aby przejść stare tytuły.

• 3 tygodnie później...

Siemanerio, potrzebuje podłączyć PS4 do głośników, rozumiem, że potrzebuję jakiegoś DACa na przewód optyczny? Posiadam kartę Audiotrak Prodigy Cube ale niestety wymaga ona sterowników windowsowych. Możecie mi polecić jakieś rozwiązanie przerzucające dźwięk z PS4 na Creativy T3 ??

• 3 tygodnie później...

Czy ktoś ma doświadczenie z dyskami SSD w PS4 ? Działa wszystko ? Nie ma jakiś problemów ? Uprzedzam pytanie: wiem, że różnica w wydajności praktycznie niezauważalna ale będę miał luźny dysk SSD i zastanawiam się nad umieszczeniem go w konsoli.

Czy ktoś ma doświadczenie z dyskami SSD w PS4 ? Działa wszystko ? Nie ma jakiś problemów ? Uprzedzam pytanie: wiem, że różnica w wydajności praktycznie niezauważalna ale będę miał luźny dysk SSD i zastanawiam się nad umieszczeniem go w konsoli.

Wszystko działa, jeśli wystarczy Ci GB to śmiało montuj

Zapowiedziano Ratcher & Clank na PS4 - premiera wiosna 2016 r.

http://images.gamersyde.com/image_ratchet_clank-28511-3254_0001.jpg

http://images.gamersyde.com/image_ratchet_clank-28510-3254_0005.jpghttp://images.gamersyde.com/image_ratchet_clank-28510-3254_0003.jpghttp://images.gamersyde.com/image_ratchet_clank-28510-3254_0002.jpg

• Popieram 1
  • 2 tygodnie później...

Kupuj chłopie - nie pożałujesz. A do tego ograsz znów Uncharted 1-3 w remasterze (FHD i 60 fpsów) i w gratisie dostaniesz zboberkowaną* pierwszą część gry :P Poza tym będzie Until Dawn i GOW 3 remaster, jest Bloodborne oraz The Order 1886, Killzone SF oraz Infamous SS z dodatkiem a także DriveClub i TLoU remaster. Szału jeszcze może nie ma ale jest w co pograć z exów. Bo na PC to w sumie bida do jesieni.

*będzie pełna PL lokalizacja Uncharted 1 a Boberek znów podłoży głos Natankowi ;)

Edytowane przez lamparcicho

Czy to normalne, że w Wiedźminie tak szarpie frameratem ? Nie da się grać :/ Przez połowę czasu jest jeszcze jako tako .. sama grafika naprawdę piękne ale jakakolwiek walka w lesie to pokaz slajdów. GTA chodzi płynniej a myślałem, że będzie na odwrót :/ 200 zł wydane .. pozostaje tylko sprzedać :(

Tak, to były bagna .. to, że okazjonalnie spoadnie poniżej 30 to ok da się wybaczyć nie jestem jakiś dziwny ale walka w bardziej zalesionym/zabagnionym terenie jest bardzo denerwująca. Już chyba lepiej jakby rozdzielczosc tam spadala do 900p a chocby i 720p ale zeby bylo plynnie ... skoro konsola nie wyrabia a ja nie mam mozliwosci zmniejszenia ustawien ...

Jednak te spadki są dużo częstsze niż sądziłem. Jak sobie jeżdzę i zwiedzam okolice to w zasadzie jest ok, czasem lekko szarpnie ale da radę. Ale wejście na jakieś mokradła + walka to już 20 fps. Dawno nie grałem w tak ładną i rozbudowaną, wciągającą grę z tak spapraną optymalizacją. Najgorzej działająca giera z jaką miałem do czynienia a cholernie mi szkoda jej oddawać słysząc, że ludzie bawią się po paredziesiąt godzin. Ale jak ?? Po 40 minutach boli głowa od szarpania obrazu.

Edytowane przez Cepheus119