vomalio 0 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 (edytowane) Cześć, Szukam telewizora do gier do pokoju 5x4 ( mam trochę mało miejsca przed telewizorem, ale z metr - półtora się znajdzie ). Chciałbym aby cena nie przekraczała 2000-3000 zł, gdzieś tam wyczytałem że do gier najlepiej mieć jak najmniejszy input lag. Niestety kompletnie się na tym nie znam, a nie chce wywalić pieniędzy w błoto. Nie jestem specjalnie obeznany w tym temacie, więc prosiłbym ' na chłopski rozum ' wytłumaczyć Nie interesują mnie żadne ' Smart TV ', 3D i inne podbijacze cen. Sprecyzuję. Potrzebuje TV do gier na konsolach Xbox 360 / PS3 ( szczególnie FPS'y ) i zależy mi na jak największym komforcie gry, więc na jak najmniejszym opóźnieniu. Nie mam zamiaru podłączać telewizora do komputera, ma on służyć tylko graniu i oglądaniu telewizji. Przekątna 32+ Edytowane 16 Listopada 2012 przez vomalio Cytuj Link to post Share on other sites
JacobX14 78 Napisano 16 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ale jak do gier, to raczej monitor, który jest od początku konstruowany do "grania", chyba że będziesz siedział troszkę dalej od niego, albo jesteś ślepy/chcesz być ślepy Ja polecam Samsung UE40ES5500, oczywiście jest on też w większych wersjach, ale w skyrima na nim pogrywałem, i było spoko Tylko jużmi się nie chce kompa przenosić i podpinać za kazdym razem od nowa Monitor dużo dużo lepszy od TV. Ma SmartTV, ale każdy dobry TV zazwyczaj go ma, więc tego nie unikniesz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vomalio 0 Napisano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Monitor jest do komputera, ja potrzebuję do gry na konsolkach. Nie mam zamiaru go podłączać do PC'ta bo wystarcza mi mały monitor na którym dobrze się pracuje. Dlatego też zależy mi na jak najniższym input lag i przekątnej 32+ Cytuj Link to post Share on other sites
tomekjoe 0 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 PANASONIC P42ST50 nic lepszego do gier nie znajdziesz. Input lag w grach baaardzo niski( w trybie gra oczywiście) Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Na odległość 1 metra to tylko dobry, duży monitor. 42 cale na tę odległość, to jak wjeżdżanie kombajnem do babcinego ogródka. To że konsolę zazwyczaj podłącza się do TV, to nie znaczy, że taka jest doktryna i tak trzeba. Sporo ludzi ma konsolę koło PC i tylko kabelek przełączają. Edytowane 17 Listopada 2012 przez Hans Olo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vomalio 0 Napisano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 PANASONIC P42ST50 nic lepszego do gier nie znajdziesz. Input lag w grach baaardzo niski( w trybie gra oczywiście) Tylko nie plazma, to jest dobre rozwiązanie do filmów, ale do gier.. Wolałbym żeby mi po kilu msc się nie przegrzała. Na odległość 1 metra to tylko dobry, duży monitor. 42 cale na tę odległość, to jak wjeżdżanie kombajnem do babcinego ogródka. To że konsolę zazwyczaj podłącza się do TV, to nie znaczy, że taka jest doktryna i tak trzeba. Sporo ludzi ma konsolę koło PC i tylko kabelek przełączają. Po głębszym namyśle, mógłbym trochę tutaj poprzestawiać i znaleźć i 3 metry odległości. Monitor.. Ale monitor jakiej przekątnej? ( Wiem że to wygląda trochę jakby na siłę, ale wiem że sporo ludzi narzeka na to ciągłe przekładanie kabelków ) Cytuj Link to post Share on other sites
Hans Olo 92 Napisano 17 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Plazma się nie przegrzeje, ale piksele będą się w grach szybko wypalać. Za dużo jest stałych elementów w hudach gier. Tak więc rzeczywiście plazma odpada. A co do kabelków to tylko tak przykładowo powiedziałem, bo nikt Ci nie karze używać tego samego monitora do konsoli co do PC. A jak wyciśniesz te 3m to polecam: Philips 40PFL5507K Input lag to około 20-30ms + stały błąd pomiarowy kamery wynikający z odczytywania obrazu począwszy od góry na poniższym filmiku. Ale nie daję więcej niż 40-50 ms. http://www.youtube.com/watch?v=QTzZHFCyEts Raczej nie wyciśniejsz wiecej z TV LCD. Edytowane 17 Listopada 2012 przez Hans Olo 1 Cytuj Link to post Share on other sites
vomalio 0 Napisano 17 Listopada 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Cena przystępna, 40 ms jest wystarczające ( aktualnie mam dużo więcej a jakoś gram ), więc chyba mogę podziękować i zacząć szukać jak najtańszej oferty tego telewizora. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts