shiftanc 327 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Witam! Ostatnio sprzedałem dysk na allegro i wyraźnie w temacie było napisane: DYSK NIESPRAWDZONY, nie przyjmuje zwrotów. No i doszedł do kupującego, nie ma żadnych bad sektorów ale wywala tam jakis błąd. I teraz kupujący mówi, że dysk sprzedawałem jako sprawny a okazało się że nie działa, chce zwortu pieniędzy. Pisze że brak możliwosci zwrotu jest tylko wtedy kiedy rzecz jest uszkodzona a tak jest 7 dni. Mówi że powinienem go wystawić do działu uszkodzone a nie normalnie, jednak ja nie znałem jego stanu I WYRAZNIE O TYM NAPISAŁEM, to moim zdaniem nie ma różnicy pomiedzy działami.. No i mówi albo zwrot albo poinformuje allegro.. Co robić? Cytuj Link to post Share on other sites
MAŁY 124 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Niech informuje allegro,aukcje sie czyta dokładnie a nie ogląda obrazki,jesli było napisane w aukcji tak jak mówisz to sie nie martw,wina leży po jego stronie Cytuj Link to post Share on other sites
Silver Fox 1687 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 dokładnie, to jest jego problem. Aczkolwiek też kiedyś sprzedawałem części, których stanu używalności nie znałem, i allegro przenosiło do działu "'uszkodzone". Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Też tak miałem. Nawet mi koleś groził, nie przejmuj się, jak zacznie spór to mu grzecznie wyjaśnij jaka była treść aukcji i tyle. Trzeba używać oczu i czytać ze zrozumieniem, zanim się coś kupi. Cytuj Link to post Share on other sites
Dip79 147 Napisano 15 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Czekaj chwile. Czy tu gdzieś nie było czasem tematu z podobną akcją? Tylko tamten koleś był po drugiej stronie i to on kupił coś niesprawnego nie czytając wcześniej opisu aukcji. Ogólnie to poszedł chyba na niego hejt pod koniec, że nie potrafi czytać czarno na białym co jest napisane. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts