Skocz do zawartości

Czy już wymienić GTX 460 SOC

Recommended Posts

Witam.Zastanawiam się nad wymianą w/w karty na lepszą w cenie do 1200.Nie powiem aby karta jakoś nie dawała rady w nowych grach (fps wacha się od 35 do 55 na wysokich detalach i full hd). Proszę o jakieś propozycje.Specyfikacja mojego pc : i7 3770k,Z77X-UD5H,8 giga ramu,zasilacz OCZ 600W.Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Ja jadę na 285 GTX czyli twoja 460 jakieś 5-10% szybsza :) i wytrzymam czekam na serie 8xxx od AMD i 7xx od nVidia więc teraz jak już w pierwszym kwartale 2013 roku ma wyjść coś nowego to lepiej poczekać :) na 100% za 1200 zł kupisz w marcu-maju coś o 30% lepszego :) więc spinami poślady i czekamy :P

Edytowane przez kiziamizia2

Siema, to zależy jeszcze od tego ile będziesz chciał odzyskać za tą 460 bo jej wartość będzie spadać. Ja sprzedałem GTX470 za 700 dołożyłem 900 i mam teraz GTX670. Moim zdaniem warto było. A co do marca 30% na 100% :-) to nie był bym taki pewien. Jak coś wyjdzie to raczej odgrzany kotlet szybszy o 5-7% a cena się utrzyma. Decyzja należy do Ciebie.

Ja jadę na 285 GTX czyli twoja 460 jakieś 5-10% szybsza :) i wytrzymam czekam na serie 8xxx od AMD i 7xx od nVidia więc teraz jak już w pierwszym kwartale 2013 roku ma wyjść coś nowego to lepiej poczekać :) na 100% za 1200 zł kupisz w marcu-maju coś o 30% lepszego :) więc spinami poślady i czekamy :P

Potwierdzone juz ze seria 7xx dopiero w 2014...

to zależy jeszcze od tego ile będziesz chciał odzyskać za tą 460 bo jej wartość będzie spadać

Tutaj kolega ma racje ale każda karta traci na wartości -GTX460 obecnie jest wart 400-500zł w wersji 1GB 256bit

Jak coś wyjdzie to raczej odgrzany kotlet szybszy o 5-7% a cena się utrzyma

Co tego bym się zastanowił.... kotlet musi być bo zawsze tak było

FERMI GTX460

FERMI GTX560

KEPLER GTX660

KEPLER GTX760 ?

ale 5-7% ? raczej za mało powiedziałbym 10-20% seria 7xx bedzie wydajniejsza

ile jest wydajniejszy GTX 570 od byłej Twojej karty GTX470 ? bo jak czytam to widze właśnie przedział 10-20%

podejżewam że i w tym przypadku też tak będzie

Potwierdzone juz ze seria 7xx dopiero w 2014...

Gdzie to jest potwierdzone ? narazie tylko tyle iż Maxwell będzie w 2014 nie ma narazie nazewnictwa

wiec seria kolejna po 6xx może być nazwana 7xx lub (np 660 -- >665 dalej 670 -->675 ) i będzie to Kepler

Edytowane przez davidoff

kotlet kotletem ale zawsze jest w lepszej kondycji niż poprzednik :) a jak wiadomo obecna generacja jest udana czyli poprzedniki będą jeszcze w lepszej formie.... chodzi koszt produkcji obecna generacja kart jest droga a następcy czyli odgrzewane kotlety będą bardziej dopracowane i koszty produkcji mają spaść czyli przykład za 1200 zł możemy kupić coś o wydajnośći 670GTX lub 7970

Edytowane przez kiziamizia2